MicroStrategy koopt 301 Bitcoin voor $6 miljoen

MicroStrategy heeft onlangs weer 301 Bitcoins bijgekocht, zo onthullen de nieuwe documenten bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. MicroStrategy heeft nu in totaal $3,97 miljard uitgegeven aan 130.000 Bitcoin, wat momenteel nog maar $2,45 miljard waard is.

De Bitcoin voorraad van MicroStrategy

De recente aankopen werden gedaan tussen 2 augustus en 19 september, voor een gemiddelde prijs van $19.851 per Bitcoin.

De investering is nu al 300.000 dollar minder waard van op het moment van aankoop, omdat de Bitcoin momenteel wordt verhandeld voor een bedrag van $19.163.

Ondanks de koersval blijft MicroStrategy investeren in Bitcoin, zelfs toen Michael Saylor een stap terug deed als CEO om voorzitter te worden. In november, toen Bitcoin een recordhoogte van $68.700 bereikte, had MicroStrategy een winst van $4 miljard.

‘Rijkste mensen zijn geen handelaren’

Saylor werd tijdens CoinMarketCap’s Capital conference gevraagd of deze koersval hem dwars zat:

Als je in 2003 dezelfde vraag aan Jeff Bezos had gesteld en had gezegd, nu je net een verlies van 80% hebt gehad met Amazon, zou je dan willen dat je Amazon in het jaar 2001 had verkocht? Weet je, Jeff Bezos had Amazon kunnen verkopen in het jaar 2000 om een verlies van 95% te vermijden.

Hij beschreef zo’n mentaliteit als “dwaas” en zei dat als Jeff Bezos of Mark Zuckerberg hun aandelen hadden verkochten ze geen miljardairs zouden zijn.

Als je kijkt naar alle rijkste mensen ter wereld, zijn het geen handelaren. Ik bedoel, Bill Gates, Jeff Bezos, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Larry Page, niemand zich naar zijn huidige situatie gehandeld. De markt proberen te controleren is belachelijk.

– Saylor

Veel van de aankopen van MicroStrategy zijn gevoed door schulden, waarbij het bedrijf obligaties uitgeeft en aandelen verkoopt om zijn uitgaven te financieren.

Eerder deze maand onthulde het bedrijf dat het van plan was om tot $500 miljoen aan klasse A-aandelen te verkopen. Een deel van de opbrengst zou gebruikt kunnen worden om meer crypto te kopen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht MicroStrategy koopt 301 Bitcoin voor $6 miljoen verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters