MicroStrategy koopt Opnieuw voor $347 miljoen aan Bitcoin

MicroStrategy blijft volop investeren in Bitcoin. Het bedrijf liet gisteren weten dat het voor $347 miljoen aan extra Bitcoin heeft gekocht. Dankzij deze nieuwste aankoop bezit het bedrijf nu in totaal maar liefst 152.333 BTC.

Deze onophoudelijke toewijding aan Bitcoin onderstreept MicroStrategy’s vertrouwen in de waarde van de cryptomunt. Maar wat betekent dit voor de algemene marktontwikkeling en hoe zal dit de koers van Bitcoin beïnvloeden?

MicroStrategy blijft in Bitcoin geloven

MicroStrategy, met voormalig CEO Michael Saylor aan het roer, is een grote fan van Bitcoin. Ze zien Bitcoin als digitaal goud. Saylor heeft ook vaak gezegd dat Bitcoin, net als goud, kan helpen beschermen tegen inflatie.

MicroStrategy begon met het kopen van Bitcoin in augustus 2020, en startte met een investering van meer dan $250 miljoen. Ze zijn daarna blijven kopen. Volgens een recente tweet van Michael Saylor, kochten ze de laatste partij van 12.333 BTC tussen 29 april en 27 juni 2023, met een gemiddelde prijs van $28.136 per Bitcoin.

In totaal heeft MicroStrategy nu ongeveer $4,52 miljard uitgegeven aan Bitcoin, met een gemiddelde prijs van $29.668 per Bitcoin, als je alle kosten meerekent. Samen met hun dochterbedrijven heeft MicroStrategy nu ongeveer 152.333 Bitcoins in bezit.

MicroStrategy has acquired an additional 12,333 BTC for ~$347.0 million at an average price of $28,136 per #bitcoin. As of 6/27/23 @MicroStrategy hodls 152,333 $BTC acquired for ~$4.52 billion at an average price of $29,668 per bitcoin. $MSTR https://t.co/joHo1gEnR0

— Michael Saylor⚡️ (@saylor) June 28, 2023

Groeiende acceptatie van Bitcoin

MicroStrategy is niet de enige grote speler die in Bitcoin investeert. Veel bedrijven en hedgefondsen hebben in de afgelopen jaren een deel van hun portfolio toegewezen aan Bitcoin. Bekende namen zoals Tesla en Galaxy Digital Holdings hebben ook honderden miljoenen dollars in Bitcoin gestoken.

Bitcoin prestaties en MicroStrategy’s investering

De afgelopen maand heeft Bitcoin een flinke boost gekregen, waarbij de munteenheid de grens van $30.000 heeft overschreden. Nu is MicroStrategy, het bedrijf met de meeste Bitcoin, weer aan het kopen. Hoewel de Bitcoin prijs met meer dan 70,1% is gedaald ten opzichte van de piek van $69.044,77 op 10 november 2021, is de munt sinds de start van MicroStrategy’s investeringsstrategie in augustus 2020 toch met 159% gestegen.

Bitcoin schommelt momenteel in de regio van $30.000. Sinds de aankondiging van MicroStrategy’s recente aankoop, is de munteenheid echter met 1,45% gedaald op dagbasis. Gek genoeg gingen eerdere aankoopaankondigingen van MicroStrategy ook gepaard met lichte dalingen in de Bitcoin prijs.

Risico’s en vooruitzichten

Ondanks de risico’s en volatiliteit blijft de groeiende interesse van institutionele beleggers een krachtig positief signaal voor Bitcoin, vooral in de huidige bearish cryptomarkt. Hoewel een dergelijk hoog niveau van investering in zo’n volatiel actief riskant is, zal MicroStrategy eruitzien als visionairs als Bitcoin een grotere mainstream aantrekkingskracht krijgt en prognoses van $100.000 of meer per munt waar kan maken.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoins kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht MicroStrategy koopt Opnieuw voor $347 miljoen aan Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters