MicroStrategy schrijft $917,8 miljoen af op Bitcoin en Michael Saylor neemt afscheid als CEO

MicroStrategy heeft in het tweede kwartaal een afschrijving van 917,8 miljoen dollar moeten noteren op hun bitcoin-positie. Dit maakte het bedrijf bekend tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers op dinsdag. Naast die fikse financiële tegenvaller komt er een einde aan het leiderschap van Michael Saylor bij het bedrijf.

Michael Saylor zwaait af als CEO

Michael Saylor stond vanaf 1989 aan het roer als hoofd van MicroStrategy, maar zwaait nu af als CEO van het bedrijf. Dat betekent overigens niet dat Saylor afscheid neemt van MicroStrategy. Saylor gaat namelijk door als hoofd van het bestuur en blijft als hoogste toezichthouder actief op het gebied van investeringen.

Dat laatste betekent in feit dat Saylor vanaf nu de volledige focus heeft op de combinatie van Bitcoin en MicroStrategy. De voormalig leider van het bedrijf is hiermee geen tijd meer kwijt aan het dagelijkse bestuur en kan zich volledig richten op de Bitcoin-adoptie van MicroStrategy.

Hoe we dat precies gaan merken is op dit moment niet duidelijk. De kans is echter groot dat Saylor een stuk actiever wordt op social media en vaker te zien is in podcasts en dergelijke. Overigens was hij al behoorlijk actief, maar hij zal die extra uren toch ergens kwijt moeten. Saylor kennende zal hij niet voor ontspanning kiezen.

De vervanger van Saylor

Saylor wordt binnen MicroStrategy vervangen door Phong Le, die op dit moment nog President en Chief Financial Office van het bedrijf is. Vanaf maandag is Saylor officieel klaar als CEO en neemt Le die taak van hem over. Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers maakte Le bekend dat MicroStrategy tot op de dag van vandaag nog geen Bitcoin verkocht heeft.

“MicroStrategy is de enige in zijn soort, we zijn de grootste bedrijfsmatige houder van Bitcoin ter wereld. Onze strategie is om te kopen en vast te houden voor de lange termijn, dat is het”, aldus Le met duidelijke taal over MicroStrategy en Bitcoin. Op basis van deze woorden hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken over het einde van Saylor bij MicroStrategy.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht MicroStrategy schrijft $917,8 miljoen af op Bitcoin en Michael Saylor neemt afscheid als CEO verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters