Mike McGlone voorspelt Bitcoin koers van 100.000 dollar

Bloomberg Intelligence macro-strateeg Mike McGlone is op de korte termijn bearish over Bitcoin. In een nieuw interview met Kitco News deelt McGlone dat Bitcoin volgens hem bearish signalen afgeeft, ook al zien we andere risico-assets (aandelen) op dit moment stijgen. Uiteindelijk verwacht McGlone een Bitcoin koers van 100.000 dollar, maar in eerste instantie staat er een recessie op het programma en dat zal Bitcoin volgens hem pijn doen.

Pijn voor Bitcoin op komst?

Hoewel McGlone op de lange termijn bullish is over Bitcoin en een koers van 100.000 dollar voorspelt, ziet het beeld er op de korte termijn meer bearish uit volgens de analist. “Als we de economische neergang krijgen, dan verliest iedereen geld, dat is de regel in bearmarkten. Bitcoin zal lijden”, aldus McGlone.

Op dit moment handelt Bitcoin nog niet als een veilige asset, zoals goud en staatsobligaties, zo is de constatering van McGlone. Volgens de analist van Bloomberg zal dat moment komen, maar is Bitcoin op dit moment nog niet zo volwassen.

“Bitcoin piekte aan het einde van Q1 op 31.000 dollar vanwege de hoop op een Spot Bitcoin ETF, maar viel daarna terug naar 25.000 dollar of 26.000 dollar. Nu laat het zwakte zien op het moment dat aandelen blijven stijgen”, zo gaat McGlone verder.

Volgens de analist betekent een “economische reset” dat de neerwaartse trend van Bitcoin zal doorzetten, maar op de lange termijn blijft hij bullish.

Bitcoin koers van 100.000 dollar

Op de meer lange termijn verwacht McGlone dus een Bitcoin koers van 100.000 dollar. “Maar als we de economische reset krijgen denk ik dat we een normale deflatoire recessie zien, waarin de huizenmarkt terugvalt en de aandelenmarkt pijn zal lijden, net als in 2008”, zo gaat de analist verder.

Volgens McGlone is Bitcoin op dit moment een leidende indicator voor de meeste risico-assets. Dat wil zeggen dat Bitcoin qua koersactie voorloopt op de rest.

De zwakte die we nu bij Bitcoin zien, verwacht hij op termijn ook voor andere risico-assets als aandelen en vastgoed. Voor nu hebben wij daar als Bitcoin-investeerders dus niet zoveel aan.

Als McGlone gelijk krijgt, dan zou Bitcoin straks wel weer als één van de eerste assets de weg omhoog moeten inzetten. Laten we daar dan maar op hopen de komende tijd.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Mike McGlone voorspelt Bitcoin koers van 100.000 dollar verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters