Miljardair Bill Miller is nog altijd bullish over Bitcoin op de lange termijn

In een interview met CNBC vertelt de Amerikaanse miljardair Bill Miller dat hij nog altijd bullish is over Bitcoin op de lange termijn. Op de korte termijn zou het hem echter niet verbazen als de koers vanaf hier nog kan halveren. Dat zou op dit moment een koers van rond de 15.000 dollar betekenen en waarschijnlijk totale paniek op de markt veroorzaken. Voor een daling van die orde van grootte is veel nodig, maar met de huidige macro-economische storm die boven de markt hangt kunnen we niets uitsluiten.

Helft van vermogen in Bitcoin

In januari onthulde Miller nog dat inmiddels de helft van zijn vermogen in Bitcoin zit. Wat niet komt omdat hij daadwerkelijk met 50 procent van zijn vermogen in Bitcoin is gestapt, maar het gevolg is van de koersstijgingen van Bitcoin in de afgelopen jaren. “Mensen zijn veel geld verloren met crypto. Waarschijnlijk speculeerden ze op dingen waar ze eigenlijk weinig tot niets van begrijpen”, aldus Miller tegenover CNBC.

Miller wijst in het interview ook op het feit dat Bitcoin nog altijd een hoge correlatie vertoont met de rest van de markt. “Behalve Bitcoin, zijn alle cryptocurrency’s, inclusief Ethereum, onderhevig aan concurrentie”, zo gaat Miller verder. Die daarmee aangeeft dat Bitcoin geen concurrentie heeft als store-of-value of geld in de bredere zin van het woord.

Geen goed argument om niet in Bitcoin te investeren

Miller voegt toe dat hij nog nooit een goed argument heeft gehoord om niet tenminste 1 procent van je vermogen in Bitcoin te investeren. De miljardair ziet Bitcoin als een hedge op de rest van het financiële systeem. Een soort verzekering voor als de boel instort. In essentie is Bitcoin namelijk een asset die compleet losstaat van het traditionele financiële systeem. Het is net als goud een asset die je daadwerkelijk kunt vasthouden en niet verbonden is aan een bedrijf of organisatie.

Op de vraag of Bitcoin tegen de huidige koersen een goede investering is wilde Miller niet antwoorden. Eerder viel de koers van Bitcoin zelfs nog terug naar 25.000 dollar, maar inmiddels staat de grootste cryptocurrency weer boven de 30.000 dollar. De markt lijkt het op dit moment vooral zwaar te hebben met de crash van het Terra-ecosysteem. Die crash heeft ook het vertrouwen in Bitcoin geen goed gedaan.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Miljardair Bill Miller is nog altijd bullish over Bitcoin op de lange termijn verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters