Miljardair David Rubenstein ziet bitcoin niet meer verdwijnen

Investeerder, zakenman en filantroop David Rubenstein, die een geschat vermogen van 3,3 miljard dollar bezit, is ervan overtuigd dat bitcoin niet meer van het wereldtoneel zal verdwijnen. Wij wisten dat stiekem natuurlijk al, maar dat neemt niet weg dat het mooi is dat grootheden als Rubenstein zich nu ook positief uitspreken over bitcoin.

Veel interesse in bitcoin

In een nieuw interview met Bloomberg zegt Ruberstein dat hij om zich heen veel interesse in bitcoin ziet. “Het is zeker dat je met de huidige hoge rentes geen goud of andere beschermingsmiddelen nodig hebt om een solide rendement te behalen, omdat je 5 procent kunt verdienen op staatsobligaties. Maar uiteindelijk komt die rente wel weer naar beneden”, aldus Rubenstein.

“Ik denk niet dat bitcoin en andere grote cryptocurrency’s zullen verdwijnen. Er is wereldwijd veel interesse in het bezitten van een asset die je kunt verstoppen van de overheid en zonder verlies van je privacy kunt gebruiken. Je kunt zeggen dat mensen dat niet moeten doen, maar je gaat ze toch niet stoppen”, zo gaat de miljardair verder over bitcoin.

Het kan volgens Rubenstein wel zo zijn dat de Amerikaanse autoriteiten niet weten wat ze met bitcoin aanmoeten, maar wat de rest van de wereld betreft ziet hij een meer open-minded benadering van bitcoin. Hij zegt dat mensen een grote drang naar een alternatieve valuta buiten het zicht van overheden hebben.

Skeptisch over bitcoin?

Rubenstein denkt dat met name het omvallen van FTX in de Verenigde Staten voor argwaan zorgt bij de autoriteiten. Niet lang daarna zagen we inderdaad dat de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC) meer om zich heen ging slaan.

Dat resulteerde onder andere in rechtszaken tegen Coinbase en Binance. Bitcoin bleef daarbij in directe zin buiten schot, maar veel mensen die buiten de industrie staan zien bitcoin, Coinbase en Binance over het algemeen als dezelfde dingen.

Vaak zie je ook dat mensen een altcoin-scam in het rijtje van bitcoin plaatsen. Wat dat betreft is het jammer dat er nog zoveel ellende in de industrie zit, want dat helpt bitcoin niet. Aan de andere kant geeft dat mensen die wel in bitcoin geloven weer meer tijd in goedkoper in te stappen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Miljardair David Rubenstein ziet bitcoin niet meer verdwijnen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters