Miljardenbedrijf Block komt snel met eigen Bitcoin miner

Het beursgenoteerde betaalbedrijf Block van CEO Jack Dorsey komt binnenkort met het prototype van zijn eigen Bitcoin miner. Als je al wat langer in de industrie meeloopt, dan weet je ongetwijfeld dat Dorsey een gigantische fan van Bitcoin is. Met zijn Block probeert hij allerlei Bitcoin-producten te bouwen, waaronder een miner in de vorm van een ASIC-chip.

Wat is er aan de hand?

We moeten niet meteen te hard van stapel lopen. In principe heeft Block enkel aangekondigd dat het prototype van de mining-chip inmiddels afgerond is. De ASIC-chip van Block moet er volgens het bedrijf zelf voor zorgen dat de industrie voor Bitcoin mining meer decentraal wordt.

We have an update on our mining initiative. This one is about ASICshttps://t.co/bJOM9YNxfl

— Thomas Templeton (@TempletonThomas) April 28, 2023

Het idee is om de technologie “open source” te maken, waarbij het ook mogelijk is dat het enkele componenten van de miner los verkoopt, om “innovatie te optimaliseren en de omvang van het hardware-ecosysteem te vergroten.”

In de nieuwe publicatie schrijft Block onder meer dat de stappen van de afgelopen maanden het bedrijf helpen om te experimenteren met nieuwe ontwerpen en de chips meer efficiënt en betaalbaar te maken. Om dit proces in een stroomversnelling te zetten geeft Block aan dat het een grote hoeveelheid ASIC-chips van Intel kocht.

Lightning Network

Bitcoin mining is overigens niet het enige waar Block momenteel de ogen op richt. Het is ook met het Lightning Network bezig als technologie. Niet lang geleden voegde het “Instant Buying” toe aan zijn Cash App, waarmee gebruiken kleine hoeveelheden Bitcoin kunnen kopen en verkopen via het Lightning Network.

Het toffe is dat dit praktisch gratis is en dat de transacties onmiddellijk aankomen. Hiermee laat Block met behulp van het Lightning Network zien dat Bitcoin al heel praktisch kan zijn en voor dagelijks gebruik ingezet kan worden.

Op dit moment kent het Lightning Network 16.411 nodes en 73.979 kanalen volgens 1ML en zitten er 5.409,93 Bitcoin in het netwerk opgesloten. Daarmee is het Lightning Network nog klein en ‘slechts’ 154,5 miljoen dollar waard.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Miljardenbedrijf Block komt snel met eigen Bitcoin miner verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters