Miner stuurt de circa $500.000 aan te veel betaalde BTC-transactiekosten terug naar Paxos

Een toch wel opvallende wending in de Bitcoin (BTC)-wereld: de miner die eerder 19,8 BTC aan transactiekosten ontving, heeft besloten het geld terug te geven aan het blockchain-infrastructuurbedrijf Paxos.

Dit besluit volgt op beweringen dat Paxos per abuis meer dan $500.000 aan BTC-overdrachtskosten had uitbetaald. De transactie is inmiddels ook via het Twitter-account van ‘mempool’ bevestigd.

F2Pool have sent the 19.82108632 BTC fee overpayment back to Paxos https://t.co/IB32RNq5uO

— mempool (@mempool) September 15, 2023

Ongebruikelijke transactie

Op 10 september zorgde een opmerkelijke gebeurtenis voor opschudding binnen de crypto-community. Een BTC-transactie trok de aandacht omdat er maar liefst $500.000 aan kosten werden betaald om een transactie van ongeveer $2.000 uit te voeren, terwijl de gemiddelde netwerkkosten op dat moment rond de $2 lagen. Deze ongebruikelijke gebeurtenis leidde tot verschillende speculaties, waarbij sommige mensen vermoedden dat de transactie mogelijk tot stand was gekomen door simpelweg kopiëren en plakken, waarbij per ongeluk een bedrag in de vergoedingenbox was ingevoerd zonder dubbele controle.

Op 13 september bracht Paxos echter een verklaring naar buiten waarin het bedrijf onthulde dat hun server verantwoordelijk was voor deze opvallende transactie. Na deze bekentenis verzekerde Paxos zijn gebruikers dat hun geld veilig was en dat de transactie-eigenaar Paxos was. Het bedrijf benadrukte ook dat PayPal niet betrokken was bij de fout en gaf toe dat het om een interne vergissing ging.

Frustraties van de Bitcoin-miner

Bijna een dag na de aankondiging van Paxos besloot de Bitcoin-miner die de betreffende geldsom had ontvangen, zijn frustraties te uiten op X (voorheen Twitter). Hij had ingestemd met de teruggave van het bedrag aan Paxos en vroeg zijn X-volgers om advies over wat ze in zijn positie zouden doen. Een meerderheid van zijn volgers stemde voor de optie om het geld eenvoudigweg onder andere Bitcoin-miners te verdelen.

Opmerkelijk genoeg lijkt het erop dat dit advies niet is opgevolgd. Blockchain-gegevens gedeeld door Bitcoin-onderzoeker Mempool bevestigden dat het geld inderdaad op 15 september is teruggegeven.

De wereld van cryptocurrency heeft eerder te maken gehad met aanzienlijke verliezen als gevolg van fouten in transactiekosten. In 2019 verloor bijvoorbeeld een Ethereum-gebruiker bijna €400.000 aan Ethereum omdat hij per ongeluk waarden in de verkeerde velden plakte. Gelukkig was de Ethereum-miningpool ‘Sparkpool’ in staat om de helft van het verloren geld terug te geven aan de gebruiker.

Het bericht Miner stuurt de circa $500.000 aan te veel betaalde BTC-transactiekosten terug naar Paxos verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters