Miners sturen voor miljoenen dollars aan Bitcoin naar de beurzen

De Bitcoin koers is de eerste week van juli begonnen met een koers van 30.600 dollar en doet het daarmee alleraardigst. Het lijkt erop dat de miners hiervan willen profiteren, want zij stuurden een recordhoeveelheid aan Bitcoin richting de beurzen. In de onderstaande grafiek van Glassnode is te zien dat er steeds meer Bitcoin van de miners richting de grote beurzen gaat, waarschijnlijk om ze daar in Amerikaanse dollars om te zetten.

Waarom doen miners dit?

De reden dat Bitcoin miners ervoor kiezen om hun opgehaalde buit richting de beurzen te sturen laat zich niet lastig raden. Het afgelopen jaar zijn miners nogal in de problemen gekomen, door veel te grote risico’s te nemen tijdens de bullmarkt van 2021.

Als gevolg daarvan kwam de industrie massaal in onrustig vaarwater terecht. Veel miners kochten in 2021 met geleend geld nieuwe apparatuur en dat kon tijdens de bearmarkt allemaal niet meer uit.

Nu lijkt het erop dat een groot deel van de industrie een nieuwe strategie hanteert. Door hun Bitcoin te verkopen terwijl de koersen stijgen, proberen ze nu alvast wat vlees op de botten te krijgen.

Ondanks dat is de totaalbalans van de miners wel toegenomen in 2023. Zij begonnen het jaar namelijk op 1,824 miljoen Bitcoin en inmiddels hebben de miners in totaal 1,828 miljoen Bitcoin in hun wallets zitten. Wat dat betreft is er nog geen sprake van een echte uitstroom.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Voor de Bitcoin koers is het geen goede zaak dat er veel munten richting de beurzen gaan. Miners sturen hun Bitcoin immers niet richting de beurzen om deze daar te hodlen. De kans is groot dat die Bitcoin in de verkoop gaan.

Wat dat betreft is het extra bijzonder te noemen dat de koers zich op dit moment zo stabiel weet te houden. Sterker nog, de afgelopen dagen presteert Bitcoin juist verrassend goed.

Op het moment van schrijven tikt Bitcoin binnen op een plus van 0,45 procent over de afgelopen 24 uur. Dat brengt de koers op 30.634 dollar.

Wat dat betreft is de verkoopdruk van de miners nog niet zichtbaar in de koers. Mocht de kracht van Bitcoin op deze manier aanhouden, dan kan dat weleens heel interessant worden als de miners uitverkocht zijn.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Miners sturen voor miljoenen dollars aan Bitcoin naar de beurzen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters