Mining Difficulty van Bitcoin Piekt Ondanks Koersdaling

Na een langdurige periode van stabiliteit kende de waarde van Bitcoin (BTC) recent een terugval. Tot teleurstelling van veel investeerders zakte de prijs van ongeveer $30.000 naar $26.000. Desondanks zet het netwerk nieuwe records neer: de mining difficulty heeft namelijk een piek bereikt met een indrukwekkende 55,62 triljoen hashes.

Een stijging in de mining difficulty draagt bij aan de veiligheid van het netwerk. Hoe hoger deze difficulty, des te complexer wordt het voor een individu of een groep om aanvallen te lanceren, zoals de beruchte 51%-aanval. Bij zo’n aanval tracht een miner of een mining pool meer dan de helft van de totale rekenkracht van het netwerk te beheersen, wat hen in staat stelt frauduleuze transacties goed te keuren.

Hash rate blijft achter

Ondanks deze positieve trend in mining difficulty, is er op een ander vlak een afname te constateren. De hash rate van Bitcoin, die de totale rekenkracht weergeeft gebruikt voor het bevestigen van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain, toont namelijk geen recordhoogtes. Deze wordt gemeten in hashes per seconde (H/s). Op dit moment bedraagt de hash rate 402,43 EH/s, wat 13% lager is dan het recentelijk behaalde hoogtepunt.

Bitcoin Mining opvallend populair

Naast de fluctuaties in hash rate en mining difficulty, heeft de wereld van Bitcoin mining nog een aantal opvallende ontwikkelingen doorgemaakt. Na een uitdagend 2022 zijn er dit jaar opmerkelijk veel mining rigs geïmplementeerd. Door een aanzienlijke daling in de kosten van deze rigs tot bijna historisch lage niveaus, en in combinatie met een scherpe toename in transactiekosten vanwege het Ordinals protocol, hebben miners een strategische zet gedaan om hun winsten te maximaliseren. Dit is een welkome ontwikkeling voor hen, vooral met het oog op de aanstaande ‘halving’ die hun inkomsten aanzienlijk zal verminderen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Mining Difficulty van Bitcoin Piekt Ondanks Koersdaling verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters