Moeilijkheidsgraad van Bitcoin stijgt met 6%

Het Bitcoin (BTC)-netwerk lijkt onverstoorbaar te zijn in het licht van recente bearish prijsbewegingen. Nieuwe on-chain-gegevens wijzen erop dat de fundamenten van Bitcoin sterker dan ooit zijn, met de moeilijkheidsgraad die onlangs recordhoogten heeft bereikt en een hash-snelheid die even indrukwekkend is.

Bitcoin-miners houden zich goed staande

Ondanks een eerdere dip van 10% in de BTC/USD-prijs vorige week, lijken Bitcoin-miners zich goed staande te houden te midden van de volatiliteit op de markt.

Deze robuustheid werd op 22 augustus bevestigd door een opmerkelijke stijging van 6,17% in de moeilijkheidsgraad bij de laatste tweewekelijkse automatische aanpassing van het netwerk.

Deze stijging bracht niet alleen de moeilijkheidsgraad naar nieuwe historische hoogtepunten, maar het markeerde ook de zesde grootste stijging in de moeilijkheidsgraad van Bitcoin in 2023, volgens gegevens van BTC.com.

De moeilijkheidsgraad weerspiegelt zowel de concurrentie tussen miners als de algehele veiligheid van het Bitcoin-netwerk. Deze opwaartse trend suggereert dat miners nog steeds in staat zijn om winstgevend te opereren.

De komende geautomatiseerde aanpassing zal naar verwachting deze trend voortzetten en voor het eerst de grens van 56 biljoen in moeilijkheidsgraad doorbreken. Dit onderstreept de veerkracht van het Bitcoin-netwerk te midden van de recente prijsschommelingen.

Hash-rate komt vlakbij indrukwekkende recordhoogten

Een vergelijkbaar scenario doet zich voor bij de hash-rate, die de geschatte hash-verwerkingssnelheid van miners op het Bitcoin-netwerk weergeeft.

Alhoewel het exacte cijfer moeilijk vast te stellen is, suggereren meerdere bronnen dat de hash-rate al in de buurt komt van indrukwekkende recordhoogten van meer dan 400 exahashes per seconde (EH/s).

In reactie op deze gegevens wees MAC_D, een bijdrager aan het on-chain analyseplatform CryptoQuant, op het ‘aanzienlijke vertrouwen in de veiligheid en betrouwbaarheid’ dat wordt gedeeld door deelnemers in zowel het Bitcoin-netwerk als Ethereum (ETH), de grootste altcoin.

“Onlangs zijn de prijzen van BTC en ETH met -10% gedaald. De netwerkbeveiliging en betrouwbaarheid zijn echter toegenomen. Ten eerste laat de BTC-hashrate (SMA 14) hogere cijfers zien tijdens de daling, wat aantoont dat miners actiever zijn in BTC-mining. Ten tweede laat het ETH-inzetpercentage (%) zien dat er meer ETH is ingezet, ook al is de prijs gedaald”, schreef hij op 22 augustus in een Quicktake-marktupdate.

Dit betekent dat investeerders een groot vertrouwen hebben in de veiligheid en betrouwbaarheid van de BTC- en ETH-netwerken. Het feit dat de prijs is gedaald ondanks de stijging van de intrinsieke waarde van de twee activa betekent dat ze ondergewaardeerd zijn, en dit kan worden beschouwd als een moment om actief activa te accumuleren.

Gegevens van het on-chain analysebedrijf Glassnode tonen weinig meetbare veranderingen in de hoeveelheid BTC in handen van mining-entiteiten.

Op 22 augustus bedroeg dit als slot iets meer dan 1,83 miljoen BTC, wat een bescheiden stijging van 0,08% vertegenwoordigt sinds het begin van de maand.

Het bericht Moeilijkheidsgraad van Bitcoin stijgt met 6% verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters