Multi-miljonair Verwacht Geen Renteverhogingen meer: Wat Betekent Dit voor Bitcoin?

Multi-miljonair en top-ondernemer Tom Lee van Fundstrat Global Advisors denkt dat de Amerikaanse Federal Reserve (centrale bank) klaar is met zijn renteverhogingen. In een nieuw interview met CNBC zegt Lee dat hij optimistisch is over de markt en de inflatie in de Verenigde Staten.

“Ik denk dat de consumentenprijsindex van afgelopen week toont dat de inflatie op weg omlaag is”, aldus Lee.

Inflatie op de weg omlaag

We zijn in 2022 geplaagd door een gigantische golf van inflatie, waarna onder andere de Amerikaanse centrale bank besloot om agressief de rente te verhogen. “De dingen die op dit moment nog inflatie vertonen – zoals autoverzekeringen en reparaties van motoren – zijn niet dingen waar de Federal Reserve zich op richt met zijn renteverhogingen”, aldus Tom Lee.

Wat dat betreft denkt de analist dat het voorbij is met de inflatie en dat we geen nieuwe renteverhogingen meer krijgen. “Dus ik denk dat we de kerninflatie (Core CPI) de komende drie maanden op 0,2 procent of minder zien. Dat zou de Federal Reserve de kans geven om op adem te komen en dat is de reden dat de renteverhoging van juli de laatste was”, zo gaat Lee verder.

Toch ziet Lee dat veel investeerders het niet met hem eens zijn. “Ik denk niet dat mensen echt bullish zijn. Ik bedoel maar, deze week was iedereen plotseling bearish. Kijk alleen al naar de uitspraken van de mensen die in het kamp van de “harde landing” zitten.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Als het scenario van Tom Lee uitkomt, dan lijkt het erop dat de Federal Reserve de inflatie terug zal brengen naar 2,0 procent zonder een recessie te veroorzaken. Dat zou voor de Bitcoin koers een goede ontwikkeling zijn, omdat een recessie juist slecht nieuws is.

Wat dat betreft mogen we hopen dat de voorspellingen van Lee, die bullish is over de markt, uitkomen. Dat zou in aanloop naar de halving en de mogelijke Spot Bitcoin ETF van BlackRock in 2024 fantastisch zijn.

Als er net voor de halving een recessie zou beginnen, dan is het nog maar de vraag of Bitcoin zijn trucje van de afgelopen drie halvings kan herhalen. Destijds begon er iedere keer een bullmarkt, maar dat was onder hele andere macro-economische omstandigheden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Multi-miljonair Verwacht Geen Renteverhogingen meer: Wat Betekent Dit voor Bitcoin? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters