Mysterieuze whale kocht in 3 maanden voor $3 miljard aan Bitcoin

Een onbekende entiteit die in mei begon met het kopen van Bitcoin, zit inmiddels op een voorraad van ongeveer 3 miljard dollar aan Bitcoin. Sinds de geboorte van deze whale verkocht de wallet ook geen enkele Bitcoin. Op het moment van schrijven bezit de whale 118.300 Bitcoin, ter waarde van 3,087 miljard dollar.

Grootste whale ter wereld

Het adres is de op twee na grootste ter wereld en komt wat dat betreft net achter Binance en Bitfinex. Dat betekent overigens niet dat het DE grootste whale ter wereld is, want MicroStrategy heeft natuurlijk meer dan 150.000 Bitcoin; maar die zijn verdeeld over meerdere wallets.

Eerder gaf het on-chain analyseplatform Santiment nog aan dat Bitcoin whales actief zijn gebleven tijdens de neerwaartse prijsactie van afgelopen week.

🐳 The dust has far from settled after #crypto markets had one of its sharpest price drops of 2023. We are seeing a large amount of $1M+ $BTC transactions, indicating whales are very active on this dump. But the amount of large wallets is not falling. 👍 https://t.co/WtXYUPdFOf pic.twitter.com/gdrbUD1wFO

— Santiment (@santimentfeed) August 18, 2023

“De stof is nog lang niet neergedaald nadat de cryptomarkten één van de scherpste dalingen van 2023 zagen. We zien veel grote transacties van 1 miljoen dollar aan Bitcoin of meer, wat erop wijst dat whales heel actief zijn tijdens deze dump. Maar de hoeveelheid grote wallets daalt niet”, aldus Santiment.

Wie is deze whale?

De grote vraag is natuurlijk wie deze Bitcoin whale is. Het kan om een land gaan, maar ook om een beursgenoteerd of zelfs een privaat bedrijf. In dat laatste geval hoeft het bedrijf in kwestie er ook geen melding van te maken. Als het een beursgenoteerde partij is zullen we daar sneller iets van horen.

Het kan ook om een rijk individu gaan, bijvoorbeeld uit het Midden-Oosten. Kortom, het is allemaal speculatie en het kan veel kanten opgaan.

Wat we zeker weten is dat het om een wallet gaat met een grote honger naar Bitcoin, die nog altijd flinke hoeveelheden opkoopt.

Voor de Bitcoin koers is deze whale in ieder geval geen slechte. Misschien is het ook wel de wallet van BlackRock, die zich hiermee al een tijdje voorbereiden op de Spot Bitcoin ETF.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Mysterieuze whale kocht in 3 maanden voor $3 miljard aan Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters