Nasdaq wil crypto-handel aanbieden vanaf Q2 2023

De Amerikaanse Nasdaq is van plan om vanaf het tweede kwartaal van 2023 te beginnen met het beheren van crypto. Met deze nieuwe dienstverlening wil de beurs zich vooral richting de grote jongens en meisjes binnen de financiële industrie. Door op dit moment in te stappen hoopt Nasdaq het gat op te vullen dat is ontstaan na de vele faillissementen binnen de industrie.

De eerste stappen

Nasdaq wil beginnen met het beheren van Bitcoin en Ethereum en daarna langzaam de dienstverlening uitbreiden. Hiermee is duidelijk dat Nasdaq zich in eerste instantie vooral richt op de gevestigde namen en niet teveel risico neemt met altcoins die zich mogelijk nog moeten bewijzen.

Op dit moment is het bezig om de infrastructuur in te richten en de juiste vergunningen aan te vragen in de Verenigde Staten om deze stap te mogen zetten. Volgens Bloomberg zorgt het wegvallen van FTX voor een gat in de industrie, waar Nasdaq nu mooi in zou kunnen springen.

Met de stap richting de crypto-industrie voegt Nasdaq zich bij BNY Mellon en Fidelity, die al wat langer bezig zijn met Bitcoin. Andere partijen binnen de traditionele financiële industrie focussen zich vooral op het tokeniseren van financiële assets als obligaties, om de handel hierin efficiënter te maken.

Goed voor het vertrouwen

De keuze van Nasdaq om in de crypto-wereld te stappen is een welkome ontwikkeling voor de industrie. Het omvallen van onder andere FTX zorgde in 2022 voor een grote deuk in het publieke vertrouwen in crypto. Als partijen als Nasdaq laten zien dat de industrie interessant voor ze is.

Wat de industrie op dit moment nodig heeft is dat een paar vertrouwde namen uit de financiële industrie instappen. Dat is wat mensen ook het vertrouwen geeft om hun assets daar onder te brengen. Een partij als Nasdaq zal niet zo snel veranderen in een FTX-achtig drama.

Het is misschien niet helemaal wat de echte Bitcoin-puristen op het oog hebben, maar voor de massale adoptie van crypto lijkt er op dit moment geen andere weg.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Nasdaq wil crypto-handel aanbieden vanaf Q2 2023 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters