Nederlandse Crypto Analist: Bitcoin wacht nog één laatste correctie

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe zegt dat Bitcoin vanaf het huidige koersniveau nog met 10 procent kan dalen voor een “laatste correctie.” Volgens de analist zal die correctie ons een Bitcoin koers van 23.000 tot 24.000 dollar opleveren. Op het moment van schrijven tikt Bitcoin binnen op een koers van 25.800 dollar.

De laatste correctie

Michaël van de Poppe is op dit moment nog bearish over de Bitcoin koers, maar de correctie die hij verwacht zal volgende de analist de laatste zijn. “We hebben uitstel gekregen op de Spot Bitcoin ETFs. We zagen een aankondiging voor Ethereum Futures ETFs in drie tot vier weken. Ook druppelen de eerste Spot Ethereum ETF aanvragen binnen, dus het is een kwestie van tijd voordat die worden goedgekeurd”, aldus Van de Poppe.

Op basis van zijn analyse verwacht hij nog één laatste correctie, maar die zal ons richting een koers van 23.000 tot 24.000 dollar meenemen. Wat geen extreme daling is ten opzichte van het huidige koersniveau van 25.800 dollar.

“Ik denk dat dit de laatste correctie is die je moet willen bekijken; want met het feit dat institutionele spelers nu in de markt springen, is het belangrijk om je te realiseren dat het om een lange-termijn instapmoment gaat”, zo gaat de Nederlandse analist verder.

Op de korte termijn is Van de Poppe dus bearish over Bitcoin, maar dat ziet hij vooral als een goed moment om in te kopen. Voor de lange termijn ziet hij het, vooral vanwege partijen als BlackRock die instappen, rooskleurig in voor Bitcoin.

Belangrijke koerslijn voor Bitcoin

Hier eindigt de analyse van de Nederlander overigens niet. Michaël van de Poppe geeft ook aan dat het belangrijk is voor Bitcoin om boven het 200-weeks exponentiële bewegende gemiddelde te blijven. “Als we boven het 200-weeks exponentiële bewegende gemiddelde sluiten dit weekend en volgende week, dan is dat een trigger voor hogere koersen”, zo stelt de analist.

Als Bitcoin zich op dit niveau weet te houden is er volgens de analist dus een kans dat de bulls hun momentum weer herpakken. Wat natuurlijk zou betekenen dat ons hogere koersen te wachten staan.

Voor nu is het echter allemaal koffiedik kijken, want de Bitcoin koers laat zich op de korte termijn nu eenmaal heel lastig voorspellen. Dat hebben we de afgelopen jaren keer op keer gezien. Neem analyses van mensen als Van de Poppe mee, maar vaar er niet blind op!

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Nederlandse Crypto Analist: Bitcoin wacht nog één laatste correctie verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters