Nieuw wetsvoorstel in Amerika moet belasting op Bitcoin-betalingen onder de $50 afschaffen

Er is een nieuwe wet voorgesteld in de Amerikaanse Senaat die moet voorkomen dat Amerikanen belasting betalen over Bitcoin-betalingen van minder dan 50 dollar. Het bijzondere aan het wetsvoorstel is dat het een twee-partijenvoorstel is. Zowel de republikeinen als de democraten zijn van de partij.

Digitaal geld heeft grote potentie

Namens de republikeinen is senator Patrick Toomey verantwoordelijk voor het wetsvoorstel. Tegenover de pers geeft hij het volgende aan. “Digitaal geld heeft de potentie om een onderdeel van het dagelijkse Amerikaanse leven te worden, onze huidige belastingwet staat dat in de weg”, aldus Toomey.

De wet zou Amerikanen volgens Toomey helpen om “cryptocurrency’s eenvoudiger als een dagelijks betaalmiddel te gebruiken door belastingen op kleine persoonlijke transacties te schrappen.” Op dit moment is Bitcoin als betaalmiddel, in ieder geval op basis van de wet, een onmogelijkheid.

Iedere transactie met Bitcoin of andere crypto is namelijk in potentie een belastingplichtige actie, waardoor de dollar een aantrekkelijker betaalmiddel blijft. Het nieuwe wetsvoorstel van Toomey en Sinema zou daar verandering in kunnen brengen.

Huidige wetgeving is antiek

Volgens Suzan DelBene van de democraten is de huidige wetgeving die op crypto van toepassing is antiek. “De antieke wetgeving rondom digitaal geld neemt de potentie die het heeft voor onze dagelijkse levens niet mee. Deze wetten behandelen digitaal geld als een aandeel of ETF”, aldus DelBene over de huidige wetgeving.

Wat dat betreft gaat het om een interessante ontwikkeling in de Verenigde Staten. Een land waar Bitcoin qua normen en waarden in theorie perfect inpast. Amerika staat bekend als het “land van vrijen” en Bitcoin als geld zonder monopolist lijkt daar perfect op te passen.

Dat is een realisatie die in de Amerikaanse politiek ook door lijk te dringen, want er staan steeds meer politici op die Bitcoin een warm hard toedragen. Iets wat in de beginjaren vrijwel niemand had verwacht.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Nieuw wetsvoorstel in Amerika moet belasting op Bitcoin-betalingen onder de $50 afschaffen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters