Nieuwe president Colombia is al jaren fan van Bitcoin

Gustavo Petro, de man die recent de Colombiaanse presidentsverkiezingen won, heeft zich in het verleden positief uitgesproken over Bitcoin. Petro neemt het presidentschap op 7 augustus over van Iván Duqua Márquez nadat hij op zondag de verkiezingen wist te winnen.

Interessant is dat hij tijdens de bull run van 2017 al sprak over het vermogen van Bitcoin om macht weg te halen bij overheden en centrale banken om het terug te geven aan het volk.

El bitcoin quita poder de emision a los estados y el señoreaje de la moneda a los bancos. Es una moneda comunitaria que se basa en la confianza de quienes realizan transacciones con ella, al tener como base el blockchain, la confianza se mide y crece, de ahí deriva su fortaleza https://t.co/g8cO9WfP0L

— Gustavo Petro (@petrogustavo) December 26, 2017

Petro reageerde ook op Nayib Bukele

In 2021 reageerde de kersverse Colombiaanse president Petro ook op president Nayib Bukele van El Salvador. Bukele deelde zijn ideeën over het minen van Bitcoin met vulkanische energie en daar kon Petro zich wel in vinden. “Digitale valuta zijn pure informatie en daarmee ook energie”, aldus Petro in reactie op Bukele.

Petro gaat in augustus aan de slag als president van het Zuid-Amerikaanse land en gezien zijn uitspraken in het verleden is dat een positieve ontwikkeling voor Bitcoin. Colombia is met een bevolking van ongeveer 52 miljoen inwoners geen klein land in Zuid-Amerika. Daarnaast is de adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrencies relatief hoog in Colombia.

Gaat Colombia El Salvador achterna?

De grote vraag is nu natuurlijk of Colombia El Salvador achternagaat en Bitcoin ook omdoopt tot wettig betaalmiddel. Landen met de omvang van Colombia zijn precies wat we nodig hebben om de wereldwijde adoptie van Bitcoin naar een nieuw niveau te brengen. Het inwonersaantal van Colombia is ongeveer een factor 10 groter dan dat van El Salvador en ook het Bruto Binnenlands Product is met 271,3 miljard dollar in 2020 meer dan 10 maal groter dan in El Salvador.

Vergeleken met Colombia is El Salvador echt een kleine provincie. Colombia wordt vanaf augustus dus zeker een land dat we in de gaten moeten houden als het over Bitcoin gaat. Met name vanwege de uitspraken die Petro in het verleden over Bitcoin heeft gedaan. Uiteindelijk moeten we nog maar zien in hoeverre zijn nieuwe machtspositie zijn ideeën over Bitcoin zal veranderen. Petro heeft nu immers ook rekening te houden met een hoop andere belangen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Nieuwe president Colombia is al jaren fan van Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters