Onderzoeker: Bitcoin zal nooit meer de $69.000 bereiken

Een onderzoeker heeft gewaarschuwd dat de Bitcoin nooit meer zijn hoogtepunt van $69.000 zal bereiken en dat het uiteindelijk zelfs “weggereguleerd” kan worden.

Proof-of-Work versus Proof-of-Stake

Onderzoeker Kyle McDonald voorspelde dat de Merge, de overstap van Ethereum van een Proof-of-Work naar een Proof-of-Stake blockchain, een baanbrekend moment zal zijn voor de crypto wereld.

Schattingen van de Ethereum Foundation suggereren dat een PoS-blockchain 99,95% minder energie zal gebruiken. Als deze technologie zo goed werkt als het belooft, denkt McDonald dat investeerders en regelgevers zullen beseffen dat een PoW-blockhain nooit nodig was geweest.

Tijdens een interview drong hij er bij investeerders op aan om hun Bitcoin te verkopen. “Mede door een gebrek aan coördinatie zit dit netwerk voor onbepaalde tijd vast aan een PoW-blockchain”, zei hij. McDonald voegde er het volgende aan toe:

Als je overstapt van een systeem dat zo snel mogelijk en zoveel mogelijk willekeurige getallen met 10 miljoen eenheden over de hele wereld wil genereren, naar een systeem dat draait op een paar duizend computers die behoorlijk weinig energie verbruiken, gaat dat een enorm verschil maken.

McDonald gaf aan dat The Merge ook gevolgen kan hebben voor NFT-verzamelaars. Vooral als miners erin slagen om een Ethereum-hardfork te maken die PoW blijft gebruiken. Dit zou kunnen resulteren in het creëren van dubbele NFT’s. Dit betekent dat er bijvoorbeeld een Bored Ape zou kunnen bestaan op twee blockchains. McDonald waarschuwde dat de waarde van de NFT’s hierdoor kan afnemen.

Voorbereidingen op The Merge

OpenSea heeft aangekondigd dat het The Merge ondersteunt en alleen NFT’s zal herkennen die zijn gebaseerd op de nieuwe Proof-of-Stake-chain van Ethereum. ’s Werelds grootste NFT-marktplaats zegt dat het zich voorbereidt op een soepele overgang en voegt eraan toe:

Hoewel we geen grote problemen voorzien, erkennen we dat dit een primeur is. We zijn toegewijd aan het monitoren, beheren en communiceren.

Het interview van McDonald werd niet goed opgepakt op sociale media. Sommigen twijfelden aan zijn perspectief. Dogecoin’s mede-oprichter Billy Markus zei het volgende:

Beleggers en toezichthouders hebben geen idee wat Proof-of-Work of Proof-of-Stake is

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Onderzoeker: Bitcoin zal nooit meer de $69.000 bereiken verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters