Onderzoeksbureau Bernstein: Bitcoin en crypto zijn klaar voor epische rally

Het financieel onderzoeksbureau Bernstein voorspelt een enorme rally in de cryptomarkt, aangevoerd door Bitcoin. Volgens Bernstein heeft de recente gunstige rechterlijke uitspraak voor Grayscale in hun juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een belangrijk pad vrijgemaakt voor deze opwaartse beweging. Echter, het wachten is nog op de definitieve goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF om dit potentieel volledig te realiseren.

Gedreven door institutionele beleggers

In tegenstelling tot eerdere rally’s, die voornamelijk waren gedreven door particuliere beleggers, voorspelt Bernstein dat institutionele beleggers dit keer waarschijnlijk het voortouw zullen nemen.

Bernstein schrijft deze langzamere, maar robuustere groei toe aan de toegenomen helderheid in de regelgeving en de strategische instroom van institutionele beleggers op de lange termijn.

Een Kortstondig Hoogtepunt

Gautam Chhugani van Bernstein suggereert dat we het gebrek aan onmiddellijke marktreactie op het positieve nieuws omtrent de Spot Bitcoin ETF niet moeten beschouwen als een falen om vooruitgang te boeken.

Vorige week steeg de waarde van Bitcoin kortstondig met meer dan 7% na een gunstige uitspraak voor Grayscale. De winst was echter van korte duur en de cryptocurrency daalde weer tot onder de $26.000; waar we op dit moment ook nog rondhangen.

Opwaartse trend voor Bitcoin ETF’s: kansen nemen toe

Steven McClurg, de CIO van Valkyrie, geeft ook zijn mening over de ETF-race en verklaart dat de kans dat de SEC dit jaar een Bitcoin ETF goedkeurt, groter is dan 50%. Dit komt nadat de SEC beslissingen over ETF-aanvragen van vooraanstaande bedrijven zoals Blackrock, Valkyrie, WisdomTree en Invesco heeft uitgesteld.

Met deadlines voor deze besluiten, die naderen op 16 en 17 oktober, kijken waarnemers in de industrie vol spanning uit naar de volgende stappen van de SEC. Bernstein schat dat als een Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, deze de komende drie jaar mogelijk tot 10% van de marktwaarde van Bitcoin zouden kunnen vertegenwoordigen.

Dat is nog een redelijk conservatieve schatting van de impact van de Spot Bitcoin ETF. Al moet uiteindelijk nog maar blijken hoe bullish de komst van dat felbegeerde beleggingsproduct echt is voor Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Onderzoeksbureau Bernstein: Bitcoin en crypto zijn klaar voor epische rally verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters