Oprichters Glassnode voorspellen bullish september voor Bitcoin

Jan Happel en Yann Allemann verwachten een bullish septembermaand voor de Bitcoin koers. Dit baseren de heren op de Relative Strength Index (RSI) van de digitale mund, die bullish signalen afgeeft richting de opening van de nieuwe maand op vrijdag. Al waarschuwen ze dat een opwaartse koersbeweging onwaarschijnlijker wordt als Bitcoin onder de 25.500 dipt.

Decoding Bitcoin’s August Trends: What’s Next?

Introduction:
Bitcoin’s journey in August has caught attention in the crypto world. Like a memory from June 2022, the daily Relative Strength Index (RSI) makes people wonder about September. Questions arise about pain below $25.5k… pic.twitter.com/8KoakLZqYD

— 𝗡𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰 (@Negentropic_) August 24, 2023

Lastige situatie voor Bitcoin

De heren Happel en Allemann zijn bullish over september, maar zien dus ook moeilijkheden. “We moeten voorzichtig zijn omdat het weleens moeilijk kan worden als we onder de 25.500 dollar terechtkomen en er boven de 26.000 dollar nog weinig vraag zit in de orderboeken”, zo schrijven de analisten.

Volgens de grafiek van de mannen zit de RSI van Bitcoin net onder de 30 op een schaal van 1 tot 100. Normaal gesproken is dat een indicatie dat een financiële asset oververkocht is en er mogelijk stijgingen op het programma staan.

Hoewel de bears op dit moment de markt domineren, lijkt het erop dat de verkoopdruk langzaam wegvalt. Happel en Allemann houden de markt nu scherp in de gaten voor een zogenaamde opluchting-rally, die de Bitcoin koers van 27.000 dollar moet hertesten.

“Bitcoin-verkopers verliezen momentum. Verkopers verliezen grip omdat de verkoopdruk langzaam weg is gevallen nadat de koers onder de 26.500 dollar terechtkwam. De eerste tekenen van kracht laten zich zien, maar de vraag ontbreekt nog voor echte long-posities rond de Bitcoin koers van 26.000 dollar”, zo is de analyse van Happel en Allemann.

Wees voorzichtig, shorts controleren de markt

Voor nu is de Bitcoin koers omhoog gesprongen op het steunpunt van 25.230 dollar. Maar er is een rally naar de koers van 26.500 dollar nodig om de weerstand op 27.000 dollar te bereiken, zo vertellen Happel en Allemann. “Wees voorzichtig, shorts controleren de markt”, zo schrijven de analisten op Twitter (of X).

Het bearish momentum overheerst nog altijd (rode vlak in de grafiek) en Bitcoin handelt momenteel rond de 26.000 dollar. Wat dat betreft is het echt nog afwachten wat we hierna gaan zien, maar vooralsnog lijkt de verkoopdruk wat te verminderen.

Dat is een positief signaal voor de nieuwe maand, die dus komende vrijdag aanvangt. Dan laten we eindelijk deze lastige augustusmaand achter ons en kunnen we ons mogelijk opmaken voor een meer bullish periode voor de Bitcoin koers.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Oprichters Glassnode voorspellen bullish september voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters