Oude Bitcoin Mining-installaties riskeren grote shutdown

Tegen de huidige crypto-markt hebben oudere Bitcoin (BTC) Mining-installaties het moeilijk. Zij krijgen steeds meer moeite om positieve inkomsten te genereren. Hierdoor riskeren ze nu offline gehaald te worden in een grote shutdown.

Oude machines brengen niets meer op tegen huidige prijzen

Dat oudere apparaten hier nu moeite mee krijgen is niet geheel onverwacht. Het gaat namelijk vooral om machines als de Antminer S11 en AvalonMiner 921 uit 2018.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de prestaties van de Antminer S11, dan heeft deze een maximale hash-snelheid van 20.5 Terra-hash per seconde (TH/s) en een stroomverbruik van 1.530 Watt (W).

De kosten van het gebruik van zo’n Bitcoin-miner zijn dan circa 0,13 kilowatt per uur (KW/h) op basis van wereldwijde gemiddelde stroomkosten. Dit resulteert in een verbruik van circa €4,3 aan stroom verbruiken, vergeleken met het inkomen van ongeveer €1,91 in dezelfde periode. De kosten van de AvalonMiner zijn erg vergelijkbaar. Om de apparaten aan te laten kost simpelweg alleen maar geld, in plaats van dat dit iets oplevert. Wanneer de Bitcoin-prijs echter hoog genoeg ligt, dan is het wel rendabel om dergelijke apparaten aan te zetten.

Nieuwe machines zijn nog winstgevend

Het is zeker benoemingswaardig dat het voornamelijk om oudere machines gaat. Veel van de reguliere mining-installaties die nu nieuw verkocht worden genereren nog steeds winsten tegen de huidige prijzen. Alhoewel hun eigenaren wellicht minder zullen verdienen dan normaal, zullen ze de bearish markt wel overleven.

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de nieuw gelanceerde ‘iPollo’s V1′. Tegen dezelfde prijzen als hierboven genoemd levert deze een dagelijks inkomen van circa €59,3, tegen een stroomverbruik van ongeveer €8,6. De nieuwe Antminer S19 levert circa 17,2 euro per dag op. Onderstaand Twitter-bericht geeft hier een duidelijker beeld. Het is niet precies bekend hoelang deze bearish markt nog zal duren.

💡For your information, we publish the latest list of the Shutdown Price below which crypto mining machines in this chart will have to be shut down for lack of profitability. pic.twitter.com/qxGtLjJI9l

— Bitdeer (@BitdeerOfficial) June 13, 2022

Het bericht Oude Bitcoin Mining-installaties riskeren grote shutdown verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters