Overheidsschuld Verenigde Staten bereikte nieuwe recordhoogte

De overheidsschuld van de Verenigde Staten bereikte deze week een nieuwe recordhoogte, in de afgelopen vijf dagen werd er nog eens 54,9 miljard dollar aan de schuld toegevoegd. Daarmee staat er nu een totale schuld van ongeveer 32,7 biljoen dollar op de borden voor de Verenigde Staten. Wat een schuld van 253.686 dollar per belastingbetaler oplevert.

Verenigde Naties maakt zich zorgen over wereldwijde schuldenberg

Sinds de schuld van de Amerikaanse overheid op 16 juni de grens van 32 biljoen dollar passeerde, is er al bijna 700 miljard dollar aan extra schulden gemaakt. Als ze dat tempo volhouden, dan zou de Verenigde Staten jaarlijks 4,2 biljoen dollar aan dat getal toevoegen.

Wat dat betreft is het geen verrassing dat de Verenigde Naties zich zorgen maken over de wereldwijde schuldenberg. Volgens de Verenigde Naties stond de wereldwijde overheidsschuld in 2022 al op 92 biljoen dollar.

Dat getal markeert een stijging van 500 procent ten opzichte van het jaar 2000. Secretaris-Generaal Antónia Guterres zegt dat de schuldencrisis met name ontwikkelingslanden hard raakt.

“Gemiddeld betalen Afrikaanse landen viermaal zoveel voor het lenen van geld dan de Verenigde Staten en acht keer zoveel als de rijkste Europese economieën. Een totaal van 52 landen, ongeveer 40 procent van de Derde Wereld, zit in serieuze schuldproblemen”, zo laat Guterres weten.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Satoshi Nakamoto ontwikkelde Bitcoin als antwoord op het traditionele financiële systeem. Bitcoin is een vorm van geld die volledig buiten de macht van overheden valt en resistent is tegen inflatie.

Er komt een maximum van 21 miljoen Bitcoin in omloop en daar blijft het uiteindelijk bij. Dat in tegenstelling tot het op schulden gebaseerde fiatsysteem waar we momenteel inzitten.

Wat dat betreft zou de Bitcoin koers in theorie moeten profiteren van deze ontwikkeling, zeker op de lange termijn.

Hoe meer schulden er nodig zijn om het systeem draaiende te houden, hoe interessanter de absolute schaarste van Bitcoin is. In principe is dit dus een positieve ontwikkeling voor de waarde van Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Overheidsschuld Verenigde Staten bereikte nieuwe recordhoogte verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters