Pantera Capital Voorspelt Bitcoin Prijs van $150.000 in volgende Bull Run

Pantera Capital, een toonaangevende Amerikaanse hedge fund, voorspelt een stijging van Bitcoin (BTC) naar bijna $150.000 in de komende bull run. Dit zou een indrukwekkende sprong van meer dan 600% betekenen ten opzichte van de huidige prijs. Deze prognose is grotendeels gebaseerd op de aanstaande bitcoin halving, die gepland staat voor april 2024.

Tijdens deze halving zullen de beloningen voor miners verminderen tot 3,125 BTC per block. Veel analisten beschouwen deze gebeurtenis als cruciaal voor Bitcoin vanwege de afnemende aanvoer. Minder beloningen betekent een aanzienlijke vermindering van de verkoopdruk door miners, wat het kopen van bitcoin potentieel moeilijker maakt. Dit heeft historisch gezien geleid tot prijsstijgingen. Na eerdere halvings zijn er namelijk nieuwe recordhoogtes vastgesteld. Plan B, een gerenommeerde analist, heeft veel aandacht gekregen voor zijn prijsprognoses op basis van deze halvings en het Stock 2 Flow model.

Nieuwe all time high in juli 2025

Pantera Capital stelt dat Bitcoin zijn laagste punt al heeft bereikt als we kijken naar historische marktcycli. De dieptepunt werd in december 2022 genoteerd met een waarde onder de $16.000. Verwacht wordt dat de prijs stijgt naar ongeveer $35.000 richting de halving in april 2024, waarna een krachtige rally de munt zou kunnen stuwen naar een hoogtepunt van bijna $150.000. Dit markeert een negenvoudige toename vanaf het dieptepunt. Theoretisch gezien zou de nieuwe recordhoogte rond juli 2025 gerealiseerd kunnen worden.

Stock 2 Flow voorspelt veel hogere prijs

Bij een vergelijking tussen de voorspelling van Pantera Capital en het Stock 2 Flow-model van de gerenommeerde Nederlandse analist Plan B valt een aanzienlijk verschil op. Plan B’s model projecteert een all-time high van over $470.000 voor de volgende cyclus, wat bijna driemaal hoger is dan de schatting van het Amerikaanse hedgefonds.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Pantera Capital Voorspelt Bitcoin Prijs van $150.000 in volgende Bull Run verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters