Peter Schiff: “Bitcoin crash naar $10K is mogelijk”

De bekende handelaar Peter Schiff heeft op Twitter laten weten dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs tot onder de $10.000 kan zakken.

De $30.000 grens is van cruciaal belang

Schiff noemt de $30.000 grens cruciaal. Hij denk namelijk dat de kans op een enorme crash aanzienlijk is als de BTC koers onder dit psychologische niveau zakt. Een prijscrash richting de $10.000 is dan mogelijk, zo vertelt hij.

Schiff heeft ook een Twitter-poll losgelaten om erachter te komen wat Bitcoin-investeerders zullen doen als de BTC prijs blijft dalen en tot onder de $30K zakt. In totaal hebben 34.590 mensen deelgenomen aan het onderzoek, en iets meer dan 54% heeft gekozen voor de optie “I’ll HODL” (Ik blijf ze vasthouden).

Ongeveer 10,4% van de deelnemers vertelt dat ze hun Bitcoins verkopen en niet meer terug zullen kopen. Bijna 20% gelooft dat Bitcoin niet onder de $ 30.000-zone zal komen.

If #Bitcoin breaks decisively below $30K it seems highly likely that it will crash below $10K. That means anyone who owns Bitcoin now has a very important decision to make. What will you do? You had better decide now so you don’t panic and make a rash spur-of-the-moment decision.

— Peter Schiff (@PeterSchiff) May 8, 2022

De Bitcoin prijs daalt met 8%

De Bitcoin bevindt zich in een bearish periode. De prijs blijft maar dalen, ook dit weekend weer. In de afgelopen 7 dagen is de koers emet meer dan 15% gezakt, waardoor de grootste digitale munt nu onder de $33.000 verhandeld.

BTC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Peter Schiff wees er, in een andere tweet, ook op dat niet alleen de cryptomarkt zwakte vertoont. Eigenlijk alle risicovolle activa hebben het de afgelopen tijd zwaar. De aandelenmarkt is bijvoorbeeld ook vandaag weer met 1,5% gedaald door de aanhoudende inflatieangst.

Schiff beweert dat zijn favoriete activa, goud, in de nabije toekomst waarschijnlijk sterk zal stijgen, aangezien beleggers spoedig zullen beseffen dat renteverhogingen door de Federal Reserve eerder een recessie zullen uitlokken dan de inflatie verminderen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Peter Schiff: “Bitcoin crash naar $10K is mogelijk” verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters