Pompliano: Deze Twee Redenen Zullen de Bitcoin Bullmarkt Aanjagen

De binnen de Bitcoin-wereld beroemde podcaster Anthony Pompliano zegt dat Bitcoin de komende maanden weleens twee schokken kan verwachten. Die schokken moeten vervolgens leiden tot het vervolg op de bullmarkt van 2020. Pompliano heeft het dan over zowel een vraagschok als een aanbodschok.

Nieuwe bullmarkt voor Bitcoin

Pompliano denkt dat Bitcoin een bullmarkt kan ingaan als de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF rond het moment van de volgende halving komt. “We hebben de futures-ETF. Ik denk dat we een Spot Bitcoin ETF krijgen. De vraag is wanneer.

Waar mensen niet over praten is dat deze ETF voor een vraagschok zal zorgen. Er zal kapitaal richting de industrie stromen als de Spot Bitcoin ETF er komt. Hoe dichter dat moment bij de halving zit, hoe dichter deze vraagschok bij een aanbodschok komt”, aldus Pompliano.

Als deze twee redelijk samenvallen, dan is er volgens de analist een kans dat we een herhaling van 2020 zien; het jaar waarin de vorige bullrun voor Bitcoin begon. Wij zouden daar natuurlijk meteen voor tekenen.

Nieuw publiek voor Bitcoin

Van het retail-publiek verwacht Pompliano weinig op het gebied van Bitcoin. “Als je een retail-investeerder bent en je exposure wilde op Bitcoin de afgelopen twee, drie, vijf jaar, dan heb je vast een manier gevonden om dat te doen. Ik denk niet dat er veel kapitaal zal instromen van particuleren”, zo gaat Pompliano verder.

Over institutionele beleggers is de investeerder wat meer optimistisch. “Ik denk wel dat pensioenfondsen of grote instituties naar Coinbase gaan om Spot Bitcoin te kopen. Daar zullen de instromen voor de ETFs gebeuren”, aldus de podcaster.

Vooralsnog blijven de instromen uit, want ook vandaag moeten we het weer met een Bitcoin koers van 25.958 dollar doen. Daarmee zijn we nog weinig opgeschoten sinds het positieve ETF-nieuws dat de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de SEC vormde.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Pompliano: Deze Twee Redenen Zullen de Bitcoin Bullmarkt Aanjagen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters