Populaire analist is vooral bearish over Bitcoin

De populaire crypto-strateeg Benjamin Cowen waarschuwt dat Bitcoin vanaf de huidige niveaus wellicht nog een paar tredes kan zakken. In een nieuwe update vertelt Cowen zijn 784.000 abonnees op YouTube dat Bitcoin voor het verdere verloop van 2023 waarschijnlijk tussen de 12.000 en 35.000 dollar blijft ranges, zoals dat zo mooi heet.

Als de voorspelling van Cowen uitkomt, dan kan Bitcoin tot wel 50 procent omlaag vallen naar de bodem van de range die hij aangeeft.

Wat kunnen we verwachten?

Als je het aan Cowen vraag staat er een betrekkelijk saai einde van 2023 op de planning voor Bitcoin en de financiële markten. De koersen blijven een beetje heen-en-weer pingpongen tussen de 12.000 en 35.000 dollar. Al zou een koersval naar de koers van 12.000 dollar op een negatieve manier behoorlijk spectaculair zijn.

Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen op dit moment die verwachten dat Bitcoin het in zich heeft om dit jaar nog naar de 12.000 dollar terug te vallen. Daarvoor zou er echt een gigantische recessie moeten uitbreken.

Met een werkloosheid van 3,4 procent in de Verenigde Staten lijkt de kans op een gigantisch zware recessie klein. Al zijn de meeste analisten het er wel over eens dat er een recessie aankomt de komende maanden.

Wat dat betreft is het logisch dat Cowen weinig tot geen spektakel verwacht voor het verdere verloop van 2023. Er heerst op dit moment een hoop onzekerheid en daar lijkt op de korte termijn geen verandering in te komen, waardoor het moeilijk is voor de markt om echt richting te kiezen.

Negatief sentiment

Cowen verwacht eigenlijk dat een lagere koers het meest logische resultaat van 2023 is als we kijken naar de huidige omstandigheden. Hij constateert dat het sentiment op dit moment negatief is en wijst daarvoor met name naar de grote kans op een recessie.

“Als Bitcoin dit jaar nog verder opklimt, dan verwacht ik dat in de eerste helft van het jaar, omdat de tweede helft waarschijnlijk vooral in het teken staat van de kans op een recessie”, aldus Cowen.

Verder ziet de analist dat de koersexplosies van Bitcoin iedere cyclus ook steeds minder indrukwekkend worden. Op zich is dat logisch. Naarmate de asset groeit is er steeds meer kapitaal nodig om dezelfde soort winsten te genereren.

We komen nu op een punt dat Bitcoin echt zo groot is, dat het onwaarschijnlijk is dat de koers zomaar tien keer over de kop gaat. Dat soort winsten zijn zeker niet uit te sluiten, maar daar is een gigantische bak met kapitaal voor nodig.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Populaire analist is vooral bearish over Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters