Populaire analist voorspelt correcties voor Dogecoin en Bitcoin

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital verwacht een correctie voor Dogecoin en stelt dat Bitcoin zijn huidige koersniveau moet vasthouden om verdere dalingen te voorkomen. Kan Bitcoin de huidige koers van ongeveer 29.400 dollar tot het einde van de week bewaken of gaan we lagere koersen zien? Rekt Capital maakt zich in ieder geval zorgen over de grootste crypto van de markt.

#BTC still holding just above the ~$29250 level after experiencing a strong rejection most recently

Can $BTC hold here until the end of the week, in time for the Weekly Close?#Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/wcreqGkTbT

— Rekt Capital (@rektcapital) August 10, 2023

Hoge verwachtingen Bitcoin voor 2024

Als we door zijn tweets en voorspellingen heen struinen, dan lijkt één ding op te vallen. Voor het jaar 2024 is de populaire analist meer dan optimistisch over Bitcoin. Dat is uiteraard volledig op basis van de geschiedenis, waarin we keer op keer de zogenaamde vierjarige cyclus zagen terugkeren.

#BTC Four Year Cycle

Before vs After$BTC #Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/YeI2YYcMLi

— Rekt Capital (@rektcapital) August 10, 2023

De Nederlandse analist PlanB (bekend van het Stock-to-Flow model) zou over de bovenstaande grafiek zeggen: “Als een uurwerk.” Bitcoin is hard op weg naar “4” het jaar van de halving.

Als je goed naar de grafiek kijkt, dan zitten we momenteel in het jaar waarin Bitcoin geen fantastische prestaties laat zien; maar wel tot een zeker koersniveau herstelt. Wat dat betreft is het niet gek dat Rekt Capital niet de hoogste verwachtingen heeft van Bitcoin.

Problemen voor Dogecoin

Wat Dogecoin betreft is de situatie volgens Rekt Capital nog minder goed. Voor de memecoin verwacht hij een daling naar de onderkant van het in de onderstaande grafiek afgebeelde trendkanaal.

Arguments can be made for $DOGE retracing into the lower regions of the downtrending channel

Until #DOGE is able to Weekly Close above the Channel Top, price could see downside continuation as per previous periods (orange)#Crypto #Dogecoin pic.twitter.com/fspQvlSNcp

— Rekt Capital (@rektcapital) August 10, 2023

Dat zou in potentie een Dogecoin koers van 0,058 dollar of lager kunnen opleveren. Vanaf de huidige koers van 0,07585 dollar markeert dat een behoorlijke daling.

Voor nu lijkt Dogecoin nog weinig bearish signalen af te geven. De afgelopen 24 uur mocht de memecoin namelijk een plus van 0,72 procent opschrijven, terwijl de rest van de markt op rood staat. In de laatste zeven dagen staat er zelfs een plus van 3,06 procent voor de favoriete munt van Elon Musk.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Populaire analist voorspelt correcties voor Dogecoin en Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters