Populaire analist voorspelt kerst-rally voor Bitcoin

De populaire Chris Burniske voorspelt dat de maand september weinig succes zal bevatten voor Bitcoin, maar dat we rond de kerstdagen weer omhoog kunnen kijken. Zijn recente voorspelling van een “verrassende opleving” is daarmee van tafel, zo laat de analist weten. Zo zie je maar dat ook de zogenaamde experts niet altijd weten wat er gaat gebeuren.

Upside surprise got faded, looks likely that we get a September puke, Santa Claus rally, first rate cut in 1H 2024 leading into elections, and though risk will catch relief from a changing of rate & liquidity tides, crypto would benefit majorly from some big election wins. https://t.co/m9hqTQcKzS

— Chris Burniske (@cburniske) September 10, 2023

Kerst-rally voor Bitcoin

Op de korte termijn kan Chris Burniske dus nog niet echt bullish worden, maar op de lange termijn ziet hij wel enkele hoopvolle ontwikkelingen. Zo verwacht de analist een zogenaamde kerstmis-rally richting het einde van het jaar.

Officieel noemen we dat in het wereldje een kerstman-rally, die we zo noemen omdat traditionele assets over het algemeen floreren tijdens de laatste vijf handelsdagen van het jaar en de eerste twee van het nieuwe jaar.

“De opwaartse verrassing is er niet van gekomen en het lijkt erop dat we in september een klapper gaan maken, gevolgd door een kerstman-rally en de eerst renteverlaging aan het begin van 2024 op weg naar de verkiezingen”, aldus Burniske.

Hiermee geeft de analist dus ook aan dat hij verwacht dat de Amerikaanse centrale bank vanaf begin 2024 op de rem trapt en met de eerste renteverlagingen komt.

De bullrun komt eraan

Volgens Burniske komt er een volatiele periode aan voor de cryptomarkt, maar gaan we uiteindelijk aan een bullish-cyclus beginnen. “Geduld. Hoewel de markten grillig zijn, waarbij veel variabelen een rol spelen wat buiten de controle van crypto ligt, is het bouwen en lanceren van blockchains groeiende”, zo gaat Burniske verder.

Patience.. though the markets are capricious, with many variables outside of crypto’s control, building and deployment of blockchains is up and to the right.

— Chris Burniske (@cburniske) September 10, 2023

Hiermee lijkt de analist zich vooral te focussen op altcoins en gaat hij niet mee in het verhaal van Bitcoin-maximalisten; die vaak roepen dat Bitcoin het enige project is wat relevant is voor de industrie.

Smaller narratives always pop up to explain markets, but don’t lose sight of the larger, core drivers https://t.co/KiyOwLnB39

— Chris Burniske (@cburniske) September 10, 2023

Volgens Burniske is vooral een terugkeer van de wereldwijde liquiditeit (geldprinterij) een belangrijke voorwaarde voor een nieuwe bullmarkt voor crypto. Dat lijkt vooralsnog een kwestie van geduld, wat hij op dit moment ook predikt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Populaire analist voorspelt kerst-rally voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters