Populaire analist ziet bullish signaal voor Bitcoin koers

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto ziet in de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin een zeer bullish signaal voor de koers. Credible Crypto spreekt van een klassieke bullish divergentie op de dagelijkse grafiek, terwijl er op de achtergrond ook nog een verstopte bullish divergentie in de weekgrafiek zichtbaar is.

Largest liquidation event since Dec ’21 (yes, nearly 2 years ago), 2x that of FTX collapse.

Classic bullish div on $BTC daily and hidden bullish div on $BTC weekly (charts below depict both). $BTC dominance backtesting bullish breakout of 2 year long range.

Calls for 20k,… pic.twitter.com/GvyPnrpUq0

— CrediBULL Crypto (@CredibleCrypto) August 26, 2023

In de technische analyse ziet men een bullish divergentie als een signaal van trendomkering.

Bitcoin blijft bullish

In het bovenstaande bericht schrijft Credible Crypto dat hij momenteel veel analisten ziet roepen om een Bitcoin koers van 20.000, 12.000 en zelfs 10.000 dollar; terwijl de bullish structuur van de markt nog altijd in tact is. Die wordt volgens hem pas gebroken als we onder de 24.800 dollar terechtkomen.

“De beren vragen erom vernietigd te worden”, aldus een optimistische Credible Crypto. Op het moment van schrijven tikt Bitcoin nog altijd binnen op 26.029 dollar.

Het sentiment is momenteel bearish, maar het lukt de bears niet om de koers verder omlaag te drukken. Dat is precies wat we ook zagen in de omgedraaide situatie rond de 30.000 dollar met de bulls.

Is dit dan het moment dat de bulls de touwtjes weer in handen krijgen als het gaat om de Bitcoin koers? Volgens Credible Crypto is die kans op dit moment aanwezig en kunnen we ons mogelijk opmaken voor nieuwe stijgingen voor Bitcoin.

Tijd voor een koersexplosie voor Bitcoin

Credible Crypto pakt er ook nog een iets meer lange termijn grafiek bij om te laten zien dat Bitcoin er nu best bullish uitziet. In de onderstaande grafiek is te zien dat de Bitcoin koers de afgelopen maanden vaker consolideerde op de dieptepunten van een correctie, om vervolgens weer een slag omhoog te maken.

It doesn’t look like much now, but in an impulsive/trending environment, things can escalate quickly… $BTC pic.twitter.com/Kjo5zLSfJd

— CrediBULL Crypto (@CredibleCrypto) August 23, 2023

Het enige verschil met de voorgaande keren is dat die consolidatie nu wederom rond hetzelfde niveau plaatsvindt. De voorgaande keren vond die consolidatie steeds op een hoger niveau plaats. Dat zou de enige kanttekening kunnen zijn die bij deze analyse te plaatsen is.

Vergeet ook niet dat het om technische analyse gaat en geen exacte wetenschap. We kunnen hier niet in zekerheden spreken, want de financiële markt en zeker de Bitcoin koers zijn onvoorspelbare beestjes.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Populaire analist ziet bullish signaal voor Bitcoin koers verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters