Shopping Cart 0 - 0.00$ 0

Populariteit Bitcoin stijgt in Marokko, trend is positief

Marokko is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt als je denkt aan de adoptie van bitcoin in Afrika, maar LocalBitcoins meldt dat BTC steeds populairder wordt in Marokko. Er is een opwaartse trend zichtbaar.

Trend is positief

Maart 2021 was de beste maand ooit in als het gaat om handelsvolume in Marokko op LocalBitcoins. Tijdens de recordmaand werd voor meer dan 750 duizend euro verhandeld op het platform. Dat lijkt niet veel, maar over het algemeen is de trend opwaarts: van 2019 tot 2020 is er een toename van 30 procent in nieuwe registraties in Marokko.

Hoewel de handelsvolumes in Marokko lang niet kan tippen aan het niveau van de grote Afrikaanse drie: Nigeria, Zuid-Afrika en Kenia, is het Noord-Afrikaanse land bezig met een inhaalslag. De wekelijkse handelsvolumes op LocalBitcoins liggen namelijk constant boven de 170 duizend euro.

Nauwelijks bankrekeningen in Marokko

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van bitcoin in Marokko is het feit dat het een van de meest ‘underbanked’ landen ter wereld is. Volgens een studie (PDF) van de Wereldbank uit 2019 heeft slechts 29 procent van de Marokkaanse volwassenen een bankrekening. Dit aantal is aanzienlijk lager dan in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waar het gemiddelde aantal op 44 procent ligt.

Bitcoin kan helpen om dat probleem op te lossen. Met bitcoin hebben mensen in Marokko toegang tot een parallel financieel systeem en krijgen ze financiële onafhankelijkheid. Wat dat betreft speelt bitcoin vooral in op de jongere generatie van Marokko, waarvan bijna een derde werkloos is.

Dirham is redelijk stabiel

Toch is de Wereldbank hoopvol over Marokko. Voor Corona kwam uit analyse van de Wereldbank dat de schuld van de centrale overheid op middellange termijn houdbaar is. Ze verwachten dat de overheidsschuld de komende 5 jaar zal afnemen tot 60,9 procent van het bbp in 2023.

De inflatie in Marokko is niet zo sterk geweest als in sommige andere landen waar bitcoin populair is. De lokale munteenheid, dirham, is redelijk stabiel gebleven. Hierdoor wordt bitcoin de afgelopen weken niet tegen zo’n hoge premie verhandeld als het geval is in bijvoorbeeld Turkije.

The post Populariteit Bitcoin stijgt in Marokko, trend is positief appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters