President Biden nomineert twee nieuwe mensen voor sleutelposities Federal Reserve

Als je al een tijdje meeloopt binnen de crypto-industrie, dan ben je ongetwijfeld op de hoogte van de belangrijke rol die de Federal Reserve speelt voor de markt. De Federal Reserve is de Amerikaanse centrale bank en is in die rol onder andere verantwoordelijk voor het bepalen van de rentestand, die gigantisch veel invloed heeft op het koersverloop van Bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

Nu kondigt de Amerikaanse president Joe Biden de nominatie van twee nieuwe economen aan voor de Amerikaanse centrale bank.

Om wie gaat het?

Het gaat in de eerste plaats om Fed-gouverneur en econoom Philip Jefferson die de nieuwe vicevoorzitter van de centrale bank moet worden. Hij vervangt daarmee Lael Brainard, die in februari haar ontslag nam. Daarnaast is Adriana Kugler toegevoegd, zij is de voormalig hoofdeconoom van de Amerikaanse Department of Labor.

“Deze genomineerden begrijpen dat hun baan niet politiek gekleurd is, maar dat ze een cruciale rol spelen in het nastreven van maximale werkgelegenheid, het bewaken van de prijsstabiliteit en het controleren van de vele nationale financiële instanties”, aldus president Biden.

Voordat de genomineerden officieel in hun positie terechtkomen, moet ook het Amerikaanse Congres nog zijn goedkeuring geven. Hoewel de democraten een kleine meerderheid hebben in de Senaat en politieke kleur in die zin alsnog een rol kan spelen in de beslissing, was ook de Republikein Patrick McHenry positief over de nominaties.

Als Jefferson wordt ingestemd als vicevoorzitter, dan zou hij tot 2036 op die klus zitten en Kugler zelfs tot 2037. Wat dat betreft zijn dit dus twee namen waar we daarna nog lang aan vastzitten als het aankomt op het monetair beleid van de Verenigde Staten.

Belangrijk voor crypto

Het leiderschap van de Federal Reserve speelt een belangrijke rol in de manier waarop de Amerikaanse overheid met crypto en blockchain-technologie omgaat. Bijvoorbeeld doordat zij ook een belangrijke vinger in de pap hebben als het aankomt op de eventuele ontwikkeling en lancering van een Amerikaanse central bank digital currency (CBDC).

Al is het belangrijkste natuurlijk de manier waarop ze omgaan met de rentes en het verdere monetair beleid van de centrale bank. Als dat een onderwerp is waar jij interesse in hebt, dan wijzen we je graag op een publicatie van eerder dit weekend, waarin we uitgebreid schreven over de taken en doelstellingen van de Amerikaanse centrale bank.

Het afgelopen jaar heeft maar weer eens duidelijk gemaakt hoe groot de invloed van de Amerikaanse Federal Reserve op de koersen van financiële assets is. Wat dat betreft is het voor iedere investeerder zinvol om daar kaas van gegeten te hebben.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht President Biden nomineert twee nieuwe mensen voor sleutelposities Federal Reserve verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters