President Nayib Bukele blijft ondanks Bitcoin verliezen populair in El Salvador

President Nayib Bukele van El Salvador is ondanks de matige koersprestaties van Bitcoin nog altijd mateloos populair in zijn land. We zijn nu één jaar en 107 miljoen dollar aan investeringen en een papieren verlies van 61 miljoen dollar verder, maar de bevolking houdt van hem.

Bukele is populair

Het in Costa Rica gevestigde CID Gallup organiseerde recent een populariteitswedstrijd onder 1.200 inwoners uit 13 verschillende landen in Latijns-Amerika. Van alle presidenten is Nayib Bukele verreweg de populairste met een goedkeuring van 86 procent van de stemmers. De nummer twee op de lijst is de president van Costa Rica met 81 procent van de stemmen.

Dit komt waarschijnlijk als een verrassing voor mensen die El Salvador van buiten het land volgen. We horen immers vaak over de onrust en protesten in het land, alle negatieve zaken, maar krijgen het positieve sentiment bijna niet mee. Nu blijkt dus dat het gros van de bevolking enorm achter Bukele staat en dat hij bij nieuwe verkiezingen hoogstwaarschijnlijk weer als winnaar uit de bus stapt.

Bitcoin kopen met mobiel

Vanuit alle hoeken van de traditionele financiële media krijgt Bukele kritiek op zijn beslissing om voor El Salvador Bitcoin te kopen. Ook de manier waarop is niet lang geleden onder de loep komen te liggen. Bloomberg dacht te weten dat Bukele de Bitcoin voor El Salvador via zijn mobiele telefoon koopt, dat er dus niet eens een team zou zijn dat probeert om de grafieken in de gaten te houden voor een beter instapmoment.

Naked. https://t.co/9iwU6MoBgG

— Nayib Bukele (@nayibbukele) January 12, 2022

Bukele grapte in reactie op het artikel van Bloomberg nog dat hij de aankopen op zijn telefoon ook nog eens doet terwijl hij naakt is. Het klopt dat Bukele op dit moment op een virtueel verlies staat, maar El Salvador is hier niet aan begonnen met het idee om morgen al rijk te zijn. Dit is een project voor de lange termijn en voor een beoordeling moeten we het land minimaal 5 tot 10 jaar de tijd geven.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht President Nayib Bukele blijft ondanks Bitcoin verliezen populair in El Salvador verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters