Presidentskandidaat DeSantis belooft Bitcoin te beschermen als hij verkozen wordt

Op woensdag 24 mei lanceerde de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, samen met Elon Musk zijn Amerikaanse presidentiële campagne op Twitter Spaces. De sessie trok bijna 300.000 luisteraars. Tijdens het gesprek beloofde DeSantis dat hij de status van Bitcoin zou beschermen als hij tot president gekozen werd.

“Het is mijn overtuiging dat mensen de vrijheid moeten hebben om zich met Bitcoin bezig te houden. Als president zal ik ervoor zorgen dat het recht om activiteiten met Bitcoin uit te voeren, behouden blijft”, verklaarde hij.

Een cruciaal moment

De uitspraken van DeSantis komen op een cruciaal moment, nu de Amerikaanse toezichthouders een steeds vijandiger houding aannemen tegenover cryptocurrencies. Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft onlangs gesteld dat bijna alle cryptocurrencies als ‘effecten’ gecategoriseerd zouden moeten worden en daarmee onder hun jurisdictie vallen. Bitcoin vormt hier echter een opmerkelijke uitzondering op, omdat het door de meeste vooraanstaande regelgevingsinstanties als een grondstof wordt erkend.

DeSantis versus Trump

In de voorverkiezingen neemt DeSantis, de Republikeinse kandidaat, het op tegen de voormalige president Donald Trump. DeSantis heeft in het verleden al zijn steun uitgesproken voor cryptocurrencies. Hoewel hij de inherente risico’s van cryptomunnten erkent, benadrukte de gouverneur van Florida dat mensen in staat moeten zijn om hun eigen beslissingen te nemen. DeSantis verklaarde:

“Ik heb simpelweg niet de behoefte om alles te reguleren wat mensen in deze sector doen. Het huidige regime wil duidelijk af van Bitcoin en als deze situatie nog vier jaar voortduurt, zullen ze het waarschijnlijk uiteindelijk de das omdoen.”

DeSantis haalt uit naar CBDC’s

Hoewel DeSantis een voorstander is van cryptocurrencies, is hij minder positief over Centrale Bank Digitale Valuta’s (CBDC’s). Volgens hem zijn CBDC’s niet in het voordeel van de Amerikaanse burgers. DeSantis vermoedt dat de federale overheid deze zal inzetten om de financiële activiteiten van de burgers te controleren en te surveilleren. In deze lijn van denken ondertekende DeSantis eerder deze maand een wet die CBDC’s als strijdig met de Florida Uniform Commercial Code bestempelt.

Hij uitte zijn bezorgdheid als volgt: “Ik heb mijn twijfels of het Congres een wet ter bevordering van CBDC’s zou goedkeuren. In Florida streven we ernaar onze inwoners te beschermen tegen de potentiële risico’s van CBDC’s. Dergelijke digitale valuta’s zouden namelijk een ernstige inbreuk kunnen vormen op de financiële vrijheden en privacy van de mensen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Presidentskandidaat DeSantis belooft Bitcoin te beschermen als hij verkozen wordt verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters