Pseudonieme analist Ched verwacht geen daling naar 20.000 dollar voor Bitcoin

De Bitcoin koers heeft op het moment van schrijven moeite om de grens van 30.000 dollar te herpakken. Om die reden zijn veel analisten op dit moment enigszins bearish over Bitcoin en roepen verschillende analisten om een koers van 20.000 dollar. De pseudonieme analist Ched hoort niet bij die pessimisten en verwacht juist dat Bitcoin stap voor stap zal blijven stijgen.

Meerdere steunpunten voor Bitcoin

In een nieuwe strategie-sessie op YouTube identificeert Ched verschillende steunpunten in de grafiek voor Bitcoin. Dat vormt de onderbouwing voor zijn argument dat Bitcoin vanaf de huidige koers niet zomaar naar 20.000 dollar zal afzakken.

Volgens Ched zijn er tussen de huidige koers van ongeveer 29.000 en 25.000 dollar zoveel steunpunten, dat de kopers erin zullen slagen om het bloeden te stoppen. Om die reden bestempeld hij de Bitcoin koers van 25.000 dollar als de potentiële bodem.

“Je kunt het niet over 20.000 dollar hebben. Dat is compleet uit beeld, omdat het onder het hoge tijdsframe niveau ligt. Je kunt het over 25.000 dollar hebben, omdat we in prijsactie boven dat niveau zitten”, aldus Ched.

Wat Ched betreft hoeven we ons dus geen grote zorgen te maken over dalingen voor Bitcoin vanaf het huidige koersniveau. Vergeet echter niet dat Ched ook maar één handelaar is en dat hij zich volledig baseert op technische analyse.

Wat gaat de Bitcoin koers doen?

Als je het aan Ched vraagt is er een kans van 15 tot 20 procent dat de Bitcoin koers terugvalt naar de 25.000 dollar. Maar het is volgens hem waarschijnlijker dat we een hertest van de range van 27.500 tot 28.500 dollar krijgen en vervolgens de weg omhoog weer inzetten.

“Het meest waarschijnlijke scenario is dat we de koers langzaam maar zeker zien oplopen”, aldus een optimistische Ched. Volgens de analist is er wel een kans van 70 procent dat we de Bitcoin koers van 28.000 dollar opnieuw zullen zien.

$BTC

Consolidation above HTF breakout/reversal level 25k in a rising WMA 200 environment https://t.co/yq2KWp4wuC

— Cheds (Trading Quotes) (@BigCheds) July 23, 2023

Verder vertelt Ched zijn 311.500 volgers op Twitter dat hij denkt dat Bitcoin momenteel consolideert binnen een opwaartse trend. Volgens de analist beëindigde Bitcoin de neerwaartse trend nadat de weerstand op 25.000 dollar werd gebroken.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Pseudonieme analist Ched verwacht geen daling naar 20.000 dollar voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters