Raoul Pal ziet 1 quadriljoen dollar aan waarde richting crypto stromen

Voormalig Goldman Sachs topman Raoul Pal ziet een potentiële toepassing voor crypto die één quadriljoen dollar waard is. Dat is een bedrag met 15 (!) nullen. Het gaat om de derivatenmarkt, die volgens Raoul Pal in theorie volledig naar de blockchain kan verplaatsen. Uiteindelijk ziet de voormalige topbankier zelfs de volledige financiële industrie op de blockchain overstappen.

Spot Bitcoin ETF is belangrijk

In het bovenstaande interview met Crypto Banter geeft Raoul Pal aan dat de recente push van BlackRock voor een Spot Bitcoin ETF enorm belangrijk is voor de industrie. “Ik denk dat het werk van BlackRock hierin heel belangrijk is. Niet voor de ETF, maar voor de boodschap die ze hiermee naar de gehele financiële industrie sturen”, aldus Raoul Pal.

BlackRock zegt met de push voor de ETF in principe dat ze geloven in Bitcoin en de onderliggende technologie, zo stelt Raoul Pal. Al moet dat laatste nog maar blijken natuurlijk.

Ze zullen inderdaad geloven in Bitcoin en zien dat daar iets bijzonders aan de hand is. Wat Ethereum, smart contracts en andere munten betreft moeten we dat allemaal nog maar afwachten.

Tot nu toe komt BlackRock enkel en alleen met een Spot Bitcoin ETF en moeten we nog maar zien in hoeverre ze ook interesse hebben in de rest van de toepassingen die met de technologie mogelijk zijn. Bitcoin is tot nu toe (als een store of value) de enige toepassing die voor de massa werkt.

Alle grote jongens willen meedoen

Raoul Pal is een bekende in de financiële wereld en volgens hem staan veel grote namen op dit moment te springen om hun entree te maken in de crypto-industrie. “Apollo, Goldman, JPMorgan – ze zijn er allemaal en wat we nu zien is dat ze naar voren stappen en toegeven dat de technologie interessante is”, aldus Raoul Pal.

“Wij willen erin investeren en willen het voor onze klanten mogelijk maken om erin te investeren”, zo denken de grote banken nu over crypto volgens de voormalige topbankier van Goldman Sachs.

Het zou natuurlijk gaaf zijn als dat inderdaad het geval is, maar vooralsnog is daar geen bewijs voor en is het enkel speculatie. Wat dat betreft zou het tof zijn als we binnenkort eens toepassingen zien voor de technologie waar de massa opduikt, zodat het niet alleen bij Bitcoin blijft.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Raoul Pal ziet 1 quadriljoen dollar aan waarde richting crypto stromen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters