Ray Dalio beschrijft giga-bullish scenario voor Bitcoin

Investeringslegende Ray Dalio verwacht dat de Amerikaanse overheid binnenkort weer de geldprinter moet aanzetten om het gigantische schuldenprobleem op te lossen. Als spreke op de All-In Summit laat Dalio weten dat de Verenigde Staten steeds meer moeite zal hebben om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen, omdat de schulden blijven oplopen.

Een volgende recessie kan de Amerikaanse overheid volgens Ray Dalio dwingen om de geldprinters weer aan te zetten.

Recessie op komst?

“Wat er gebeurt is dat de schulden relatief gezien stijgen ten opzichte van de inkomsten. Dat betekent dat de kosten voor het financieren van die schulden oplopen ten opzichte van het inkomen en dat drukt op de consumptie, terwijl de schulden verder oplopen. Uiteindelijk zullen ze zich realiseren dat ze meer geld moeten printen”, aldus Ray Dalio.

De investeringslegende verwacht dat de geldprinters tijdens de volgende recessie weer op volle toeren zullen draaien. Volgens het Ministerie van Financiën staat de totale schuld van de Verenigde Staten inmiddels op 33,044 biljoen dollar.

Verder ziet Dalio een risico voor de markt voor Amerikaanse staatsobligaties. Als de geldprinters weer aangaan, dan zullen investeerders volgens hem wegrennen uit die markt; omdat ze daardoor geld verliezen als gevolg van inflatie.

Investeerders kunnen dan immers minder kopen met de rente die ze ontvangen op de staatsobligaties. “Het grote risico komt als investeerders geen Amerikaanse staatsobligaties meer willen vasthouden”, zo spreekt Ray Dalio tijdens het evenement.

Goed voor Bitcoin

Ray Dalio lijkt hier een scenario te omschrijven dat goed is voor Bitcoin. Als investeerders wegrennen uit de Amerikaanse dollar en op zoek gaan naar een alternatief, dan zal Bitcoin een station zijn waar ongetwijfeld een deel van de mensen zal uitkomen.

Dat komt natuurlijk door de absolute schaarste van Bitcoin van 21 miljoen eenheden, die het in principe ook een aantrekkelijker alternatief dan goud maken. Goud kent immers een inflatie van 1 tot 2 procent per jaar.

Na de volgende halving gaat de inflatie van Bitcoin al naar 0,7 tot 0,9 procent. Daarmee is er geen schaarsere Store of Value te vinden dan Bitcoin. Wat dat betreft kunnen er weleens interessante tijden aanbreken voor Bitcoin.

Zeker als BlackRock erin slaagt om zijn Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Ray Dalio beschrijft giga-bullish scenario voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters