Ray Dalio verwacht gigantische kapitaalverschuiving (naar Bitcoin?)

Investeringslegende en miljardair Ray Dalio voorziet een historische vermogensverschuiving voor de wereld; namelijk de overerving van 73 biljoen dollar aan vermogen van de baby boomers naar de volgende generatie, zo weet Fortune te rapporteren.

De grote vraag is natuurlijk wat die vermogensverschuiving betekent voor Bitcoin.

Whales kopen Bitcoin in

Volgens Ray Dalio is die gigantische bak met geld ook nog eens opgeblazen door het beleid van centrale bankiers. Zij hebben een tijdperk van “gratis geld” gecreëerd met hun lage rentes en stimulerende beleid.

“Als gevolg van die ontwikkelingen staat het gemiddelde huishouden er goed voor, maar hebben overheden de zaakjes juist slecht op orde”, aldus de investeringslegende.

Het probleem is volgens Dalio dat overheden draaien met gigantische begrotingstekorten, die alleen maar groeien; waardoor de schulden ook weer toenemen.

We moeten wel nog even wachten op die grote kapitaalverschuiving. Dalio verwacht namelijk dat die pas in het jaar 2045 compleet zal zijn.

Wat betekent dat voor de Bitcoin koers?

Voor de Bitcoin koers lijkt dit op het eerste gezicht een positieve ontwikkeling, omdat er hiermee meer vermogen terechtkomt in handen van mensen die opgegroeid zijn met Bitcoin. Baby boomers hebben over het algemeen minder feeling en binding met digitale waarde.

Dat is voor de toekomstige generaties anders, waardoor de kans aanwezig dat een deel van dat kapitaal richting Bitcoin zal stromen. Maar uiteindelijk moeten we dat nog maar zien natuurlijk.

Al zou een allocatie van 1 procent van dat kapitaal al meer waarde vertegenwoordigen dan de volledige market cap van Bitcoin op dit moment. Dat zou namelijk om 730 miljard dollar gaan.

Zo’n gigantische vloot aan kapitaal heeft de potentie om de Bitcoin koers een gigantische slinger omhoog te geven.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Ray Dalio verwacht gigantische kapitaalverschuiving (naar Bitcoin?) verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters