Rechterhand Warren Buffet: “Bitcoin gaat crashen naar 0 dollar”

Niet alleen Warren Buffet zelf, maar ook zijn rechterhand Charlie Munger is absoluut geen fan van Bitcoin. Munger vertelde tijdens een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway namelijk dat hij verwacht dat de Bitcoin zeer waarschijnlijk zal instorten naar nul.

Buffet en Munger moeten niks weten van Bitcoin

Warren Buffet zelf was iets minder negatief over de grootste cryptomunt. Hij zei dat hij niet wist of de Bitcoin in de komende jaren zal stijgen of dalen. Wel zei hij dat hij er zeker nog niet in wil investeren.

De 91-jarige ondernemer, wiens vermogen wordt geschat op $124,3 miljard, heeft ook gezegd dat Bitcoin niets waard is en niets produceert. Buffett zei vervolgens dat hij niet eens $25 zou betalen om alle bestaande munten in omloop te kopen.

“Ik zou het niet kopen, want wat zou ik ermee doen?”

– Warren Buffet

Charlie Munger was zelfs nog negatiever over de Bitcoin. Hij beschreef de digitale munt als “dom” en “slecht”. Hij is van mening dat het de Amerikaanse Federal Reserve ondermijnt.

Buffett had trouwens ook flinke kritiek op Wall Street omdat het de markt in een ‘casino’ had veranderd. Hij is van mening dat de financiële sector risicovol gedrag aanmoedigt en dat is geen goed teken.

Tegelijkertijd heeft Berkshire Hathaway een grote gok gewaagd op de aandelenmarkt en in het eerste kwartaal voor $51,1 miljard aan aandelen gekocht te midden van een aanzienlijke correctie. De aandelenportefeuille van het conglomeraat is nu maar liefst $390 miljard waard.

Het bericht Rechterhand Warren Buffet: “Bitcoin gaat crashen naar 0 dollar” verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters