Record: 64% van alle Bitcoin wordt langer dan jaar vastgehouden

Een bijzondere statistiek: bijna 64 procent van alle bitcoins wordt al langer dan een jaar vastgehouden. Welke conclusie kan je hieruit trekken? En wat betekent dit voor de koers?

63.4% of all #bitcoin has not moved in over a year, a new record. pic.twitter.com/Zwmi0m4cXt

— Documenting Bitcoin (@DocumentingBTC) April 8, 2022

HODL’en alsof je leven ervan afhangt

De meest voor de hand liggende reden is dat investeerders hun bitcoin niet willen verkopen. Zij houden hun coins vast, hopend op een hogere bitcoin koers. Of in crypto-jargon: bitcoiners HODL’en alsof hun leven ervan afhangt. Fun fact: HODL als term is ooit begonnen op een bitcoin forum in 2013, nadat een trader simpelweg een spelfout maakte.

Het is echter moeilijk om aanname hard te maken, omdat bitcoin adressen anoniem zijn. Daar komt bij dat bitcoins van eigenaar kunnen wisselen zonder dat ze verplaatst worden op de blockchain. Stel, ik geef jou nu al mijn wachtwoorden en private keys. Dan heb je mijn bitcoins, zonder dat er iets is gebeurd op de blockchain.

Toch is deze data interessant, zeker als je die vergelijkt met de bitcoin koers. Hieronder zie je een grafiek die afkomstig is van Lookintobitcoin. De blauwe lijn is de prijs van bitcoin, de gele lijn het percentage coins wat al een jaar niet is aangeraakt.

Beweegt de gele lijn rond de 60 procent, dan is de bitcoin bodem vaak dichtbij. Veel investeerders hebben dan hun coins voor een lange tijd vastgehouden.

Opvallend is dat het percentage zich nu op record-niveau beweegt. Kijk je naar data uit het verleden, dan zou je kunnen concluderen dat bitcoin een bodem heeft bereikt. Relatief veel bitcoins worden nu vastgehouden, waardoor er slechts een klein percentage coins verhandelbaar zijn.

Bitcoins worden van beurzen gehaald

Een andere statistiek die dit duidelijker maakt is het aantal coins in bezit van crypto-beurzen. Volgens crypto-analysebureau Glassnode is er al maanden spraken van een netto uitstroom van bitcoins bij crypto-handelsbeurzen. Dat betekent simpelweg dat er meer coins uitstromen dan er instromen.

Het lijkt erop dat investeerders massaal bitcoins van beurzen afhalen om deze te bewaren in een eigen wallet. Er zijn dan minder coins verhandelbaar op de beurs. Bitcoin wordt steeds schaarser, en bij een stijgende vraag kan de prijs wel eens heel interessant worden in de komende maanden.

#Bitcoin exchange outflow volume recently hit a rate of 96.2k $BTC per month.

Aggregate exchange outflows of this magnitude have only been seen on a handful of occasions through history, with most being after the March 2020 liquidity crisis.

Live Chart: https://t.co/k9wM940HCQ pic.twitter.com/836zjf39Nh

— glassnode (@glassnode) April 4, 2022

The post Record: 64% van alle Bitcoin wordt langer dan jaar vastgehouden appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters