Recordaantal Bitcoin stromen weg bij de crypto beurzen

Het vertrouwen in gecentraliseerde beurzen lijkt na het FTX-schandaal met de dag verder af te nemen. Steeds meer Bitcoiners kiezen ervoor om hun Bitcoin zelf in beheer te nemen. Dat is uiteindelijk hoe Satoshi Nakamoto het jaren geleden ook bedacht heeft. Bitcoin is een vorm van geld die je volledig in eigen beheer kunt vasthouden, zonder dat daar tussenpersonen aan te pas komen.

Following the collapse of FTX, #Bitcoin investors have been withdrawing coins to self-custody at a historic rate of 106k $BTC/month.

This compares with only three other times:
– Apr 2020
– Nov 2020
– June-July 2022https://t.co/92aYVYU4Yt pic.twitter.com/em7CsDBWUf

— glassnode (@glassnode) November 13, 2022

106.000 Bitcoin per maand

In een post van 13 november laten de onderzoekers van Glassnode weten dat er momenteel gemiddeld 106.000 Bitcoin per maand van de beurzen verdwijnen. Dit gebeurde slechts drie keer eerder in de geschiedenis van Bitcoin. De eerste maal in november 2020, net voor de historische bullrun die ons naar een koers van 69.000 dollar bracht. Daarna gebeurde het in april 2022 en de periode van juni tot juli 2022.

The balance change has been dramatic across all cohorts since 6-November.

🦐 [< 1 $BTC] = +33.7k BTC
🦀 [1-10 $BTC] = +48.7k BTC
🦈 [10-1k $BTC] = +78.0k BTC
🐋 [>1k $BTC] = +3.6k BTC

Adv Dashboard: https://t.co/fHx3aHCNdy
Pro Dashboard: https://t.co/92aYVYU4Yt pic.twitter.com/dGGk3mJUZP

— glassnode (@glassnode) November 13, 2022

Ook het aantal wallets dat Bitcoin ontvangt van beurzen is opgeklommen naar 90.000 op 9 november. Deze extreme uitstroom bij de beurzen zorgt ervoor dat ieder cohort momenteel in een razend tempo Bitcoin bij de beurzen weghaalt. Met name de zogenoemde ‘Sharks’, mensen met 10 tot 1.000 Bitcoin, doen een flinke digitale duit in het zakje. Zij halen gemiddeld 78.000 Bitcoin per maand weg bij de beurzen.

Bitcoin miners onder druk

Het is duidelijk dat miners bij deze koersen niet kunnen overleven. De hashrate hangt rond een all-time high en de koers staat momenteel ver onder het hoogtepunt van de bullrun van 2017. Over de afgelopen week alleen al verkochten de miners volgens Glassnode 7.761 Bitcoin. Dat lijkt op zich niet veel, maar je moet bedenken dat miners degene zijn die altijd op het laatste moment verkopen. Alleen als het echt moet en zij moeten echt verkopen als de koers te lang op een laag niveau blijft.

Miners verkopen dus vaak op momenten van extreme zwakte, waardoor die laatste push omlaag juist de nekslag kan zijn voor Bitcoin. Zoals je kunt zien hebben miners in tijden niet zoveel Bitcoin moeten verkopen als de afgelopen week. Die 7.761 Bitcoin vormden ongeveer 9,5 procent van de totale balans van miners. Niet alle Bitcoin van dit cohort is dus meteen verkocht.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Recordaantal Bitcoin stromen weg bij de crypto beurzen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters