Republikeinse Zege in 2024: Een Gouden Tijdperk voor Crypto?

Cryptocurrency verdeelt de Amerikaanse politiek, met Republikeinen die over het algemeen positiever staan ten opzichte van crypto dan Democraten, zo vertelt voormalig SEC-leider John Reed Stark. Een mogelijke Republikeinse overwinning in 2024 kan daarom leiden tot veranderingen in regelgeving en handhaving.

Politieke Invloeden op Cryptocurrency

John Reed Stark, die een decennium lang aan het hoofd stond van de Internet Enforcement-afdeling van de Securities and Exchange Commission (SEC), merkt op dat cryptocurrency in de VS politiek verdeeld is geraakt. Hij ziet dat Republikeinen over het algemeen een positievere houding hebben ten opzichte van cryptocurrency dan Democraten.

Stark speculeert dat een Exchange-Traded Fund (ETF) gebaseerd op de spotprijzen van Bitcoin waarschijnlijk de goedkeuring van de SEC zou kunnen krijgen als een Republikein in november 2024 tot president wordt verkozen.

Hij wijst op de politieke verdeeldheid omtrent cryptocurrency, vooral binnen de SEC. Volgens Stark zou een Republikeinse overwinning bij de presidentsverkiezingen in 2024 een significante verschuiving kunnen betekenen. Hij voorziet de volgende twee veranderingen:

1. Verandering in handhavingsbenadering

Een door Republikeinen geleide regering zou kunnen resulteren in een merkbare vermindering van de handhavingsinspanningen van de SEC op het gebied van crypto. Stark voorziet een verschuiving van brede handhavingsacties naar een meer gerichte benadering van fraudezaken. De focus zou waarschijnlijk verlegd worden naar het vervolgen van gevallen van duidelijke registratieovertredingen, zoals het niet registreren van cryptohandelplatforms als beurzen, broker-dealers of clearingfirma’s.

2. Verbeterde crypto-vriendelijke regelgevingsacties

Ook zou er een significante verandering kunnen worden verwacht in de benadering van het goedkeuren van financiële instrumenten met betrekking tot crypto. Stark stelt dat een door Republikeinen geleide SEC mogelijk meer bereid zou zijn om een Bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF) goed te keuren en wellicht een grotere neiging zou vertonen om andere regulerende maatregelen te nemen die de groei van de cryptosector bevorderen.

Mogelijke Veranderingen aan de Top van de SEC bij Republikeinse Overwinning

Bij een overwinning van de Republikeinen verwacht Stark veranderingen binnen de leiding van de SEC. Hij denkt dat Hester Peirce, die positief staat tegenover cryptocurrency, een grotere rol zou kunnen spelen, misschien zelfs als waarnemend voorzitter.

Hij legt het eenvoudig uit: “Als er een nieuwe president komt, stapt de huidige baas van de SEC vaak op. Maar het kan wel drie tot vier maanden duren voordat er een nieuwe baas is gekozen.”

Dus, stel dat de Republikeinen winnen, dan zou Gary Gensler, de huidige baas, waarschijnlijk vertrekken. Hester Peirce, die binnen de SEC bekend staat als een groot voorstander van crypto, zou dan een goede kans maken om tijdelijk de leiding op zich te nemen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Republikeinse Zege in 2024: Een Gouden Tijdperk voor Crypto? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters