Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Bitcoin wordt onbetaalbaar’

Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki is ervan overtuigd dat Bitcoin en enkele andere assets “onbetaalbaar” worden als gevolg van toekomstige acties van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve). Kiyosaki voorspelt namelijk dat de Federal Reserve met een digitale versie van de dollar komt, waardoor de waarde van Bitcoin door het dak gaat.

FED CBDC coming. Privacy gone. Big Brother will be watching. When CBDC enters market Gokd, Silver, Bitcoin & Cash will become priceless. Start saving GSBC & cash now before it’s too late.

— Robert Kiyosaki (@theRealKiyosaki) September 29, 2023

Digitale dollar in aantocht

Het is volgens Robert Kiyosaki een kwestie van tijd voordat we met een digitale versie van de Amerikaanse dollar moeten dealen, een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC). “De CBDC van de Federal Reserve komt eraan. Dat is het einde van privacy. Big brother zal ons in de gaten houden. Als de CBDC op de markt komt, dan worden goud, zilver, Bitcoin en cashgeld onbetaalbaar”, aldus Kiyosaki.

De auteur van het beroemde boek Rich Dad Poor Dad raadt iedereen aan om “GZBC” (goud, zilver, Bitcoin en cash) te sparen voordat het te laat is. In juli publiceerde de Federal Reserve van San Francisco nog een vacature voor een baan als crypto-architect.

Het doel van die positie bij de Amerikaanse centrale bank is om onderzoek te doen naar een CBDC. Dat betekent dat het nog wel even duurt voordat we daadwerkelijk een digitale dollar krijgen. Dit zijn immers nog niet de posities die men opent om de digitale dollar daadwerkelijk te lanceren.

Hyperinflatie in aantocht?

In zijn berichten rept Robert Kiyosaki ook nog over hyperinflatie, een onderwerp dat de beroemde auteur maar al te graag aansnijdt. “Veel mensen denken dat HYPERINFLATIE betekent dat prijzen STIJGEN. Het betekent eigenlijk het tegenovergestelde. Hyperinflatie betekent dat de koopkracht van jouw geld daalt. Wees geen loser. Koop goud, zilver en Bitcoin; en wordt een winnaar en geen loser”, aldus Kiyosaki.

Dat zijn bijna Trumpiaanse uitspraken over hyperinflatie. Uiteindelijk moeten we dat allemaal nog maar zien. Vooralsnog staat de rente enorm hoog en lijken centrale banken juist alles in werking te stellen om de inflatie omlaag te krijgen.

Wel leuk is dat Bitcoin het positieve momentum weer lijkt te herpakken met een stijging van 4,28 procent in de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven tikt de Bitcoin koers binnen op 28.284 dollar en dat is de afgelopen periode weleens anders geweest.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Bitcoin wordt onbetaalbaar’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters