Riot Platforms voegt 33.000 Bitcoin-miners toe

Riot Platforms, één van ‘s werelds grootste Bitcoin (BTC)-miningbedrijven, heeft 33.280 Bitcoin-miners van de volgende generatie aangeschaft voor zijn faciliteit in Texas, tegen een kostprijs van $162,9 miljoen.

7,6 exahashes toegevoegd aan totale miningcapaciteit

De apparatuur, die afkomstig is van de miningfabrikant MicroBT, zal de miningcapaciteit van het bedrijf verhogen met 7,6 exahashes per seconde (EH/s) en wordt “vooruitlopend” geïntroduceerd vóór de volgende halveringscyclus van Bitcoin, die halverwege 2024 zal plaatsvinden. Via een Twitter-bericht werd de aanschaf bevestigd.

Riot Purchases 7.6 EH/s of Next Generation Miners from MicroBT, Manufactured in the United States.

Read more in today’s press release: https://t.co/esLToy798H

— Riot Platforms, Inc. (@RiotPlatforms) June 26, 2023

Ruim 20 EH/s aan miningcapaciteit

Op 26 juni verklaarde Jason Les, CEO van Riot Platforms, dat de deal de miningcapaciteit van het bedrijf zal verhogen tot 20,1 EH/s zodra de machines in het eerste kwartaal van 2024 zijn geïnstalleerd:

Zodra deze nieuwe crypto-miners volledig operationeel zijn, zullen ze een extra bijdrage van 7,6 EH/s leveren aan de zelfmijncapaciteit van Riot, waardoor onze reeds sterke efficiëntie van de vloot verder wordt verbeterd in aanloop naar de aankomende Bitcoin-halvering.

Les voegde eraan toe dat de installaties speciaal zijn ontworpen voor “onderdompelingskoelsystemen”, vergelijkbaar met die welke worden gebruikt in het Corsicana-faciliteit van het bedrijf.

Machines komen pas in december

Van de 33.280 machines bestaan er 8.320 uit M56S+-modellen met een hashsnelheid van 220 terahashes per seconde (TH/s), terwijl de overige 24.960 machines M56S++-modellen zijn die iets krachtiger zijn met 230 TH/s.

Het is echter pas in december dat de machines zullen arriveren, en de volledige inzet van de mijnwerkers zal pas halverwege 2024 worden voltooid.

Riot heeft verklaard dat het vóór 31 december 2024 ook 66.560 M56S++-modellen kan aanschaffen, waardoor de zelfmijncapaciteit van het bedrijf met 15,3 EH/s wordt verhoogd. Het bedrijf heeft de keuze om deze optie geheel of gedeeltelijk uit te oefenen.

Toch daling van aandelenkoers

Ondanks het nieuws daalde op 26 juni de aandelenkoers van Riot met 7,2% tot ongeveer $10,77, volgens gegevens afkomstig van Google Finance.

In de tussentijd kondigde Bitcoin-miner ‘Akron Energy’ op 21 juni aan dat het een miningfaciliteit van 200 megawatt (MW) in Hannibal, Ohio had verworven voor een niet bekendgemaakt bedrag.

Dit markeert de eerste uitbreiding van het in Sydney gevestigde bedrijf naar de Verenigde Staten, na een fondsenwerving van $26 miljoen op 20 juni.

Het bedrijf heeft plannen om de eerste ontwerpfase van de Hannibal-faciliteit onmiddellijk af te ronden, wat naar verwachting een stroomcapaciteit van 100 MW zal bieden.

De hostingdiensten zullen naar verluidt worden verleend aan institutionele klanten van het bedrijf in de Bitcoin-industrie.

Het bericht Riot Platforms voegt 33.000 Bitcoin-miners toe verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters