Robert Kiyosaki: Kies Bitcoin, goud en zilver boven ETF’s

Robert Kiyosaki, de auteur van het befaamde Rich Dad Poor Dad, raadt investeerders aan te kiezen voor Bitcoin, goud en zilver boven een divers aandelenportfolio. Volgens de investeringslegende is het in tijden van grote onzekerheid heel riskant om in exchange-traded funds (ETFs) te investeren.

For years I have been saying, “Saving money,& investing in a well diversified portfolio of stocks, bonds, mutual funds & ETF’s is risky advice. Today very risky advice. I still believe Gold, silver, Bitcoin best for unstable times, although prices will go up and down. Take care.

— Robert Kiyosaki (@theRealKiyosaki) February 17, 2023

Economische depressie

Dit advies van Kiyosaki volgt op zijn eerdere voorspelling van een economische depressie. Volgens de beroemde auteur zullen mensen het vertrouwen in de Amerikaanse dollar massaal verliezen, omdat de Federal Reserve miljarden dollars moet blijven printen. Om die reden verwacht de investeerder dat mensen naar goud, zilver en Bitcoin moeten vluchten.

Giant crash coming. Depression possible. Fed forced to print billions in fake money. By 2025 gold at $5,000 silver at $500 and Bitcoin at $500,000. Why? Because faith in US dollar, fake money, will be destroyed. Gold & Silver Gods money. Bitcoin people’s $. Take care.

— Robert Kiyosaki (@theRealKiyosaki) February 13, 2023

Als gevolg van die vlucht, verwacht Kiyosaki een Bitcoin koers van 500.000 dollar in het jaar 2025. Overigens is Kiyosaki niet de enige gerenommeerde investeerder die een economische crash verwacht. Ook Michael Burry, bekend van The Big Short, die in 2007 de huizencrash voorspelde, verwacht op dit moment dat de markt een met de dotcom-bubbel vergelijkbare ineenstorting tegemoet gaat.

Onzekere tijden

Het macro-economische beeld is op dit moment extreem tweeledig. Aan de ene kant verhoogt de Amerikaanse centrale bank de rente om de inflatie te bevechten. De kans is aanwezig dat we vanaf de huidige rente van 4,50 tot 4,75 procent nog twee verhogingen van 0,25 procent voor de kiezen krijgen. De sterke Amerikaanse banenmarkt dwingt de Federal Reserve om de rente wellicht wat verder te verhogen dan ze zelf zouden willen.

Een hogere rente zorgt ervoor dat bedrijven minder investeren en individuen minder geld lenen, waardoor de druk op de inflatie afneemt. Uiteindelijk moet de werkloosheid wat omhoog om de druk achter de inflatie echt weg te nemen.

Aan de andere kant stemde het Amerikaanse Congress in december 2022 nog een steunpakket van 1,7 biljoen dollar in. Verder zijn er momenteel onderhandelingen gaande om het schuldplafond van de Amerikaanse overheid omhoog te duwen. Twee maatregelen die, in tegenstelling tot de renteverhogingen, juist een negatief effect op de waarde van de dollar hebben.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Robert Kiyosaki: Kies Bitcoin, goud en zilver boven ETF’s verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters