Robert Kiyosaki waarschuwt voor nieuwe Amerikaanse bankencrisis

Robert Kiyosaki, de beroemde schrijver van Rich Dad Poor Dad, staat bekend om zijn vernietigende analyses met betrekking tot het financiële systeem. Nu waarschuwt Kiyosaki voor nieuwe problemen onder de Amerikaanse banken. Volgens de investeringslegende staat met name één hypotheekverstrekker onder grote financiële druk in de Verenigde Staten.

More banks about to fail. Rumor is Mortgage giant Loan Depot is on the ropes. Regional banks and mortgage companies are falling. Please be careful. I would not believe anything Pres Biden, Fed Chairman Powell or Sec Treasury Yellin say. Think for yourself.

— Robert Kiyosaki (@theRealKiyosaki) June 15, 2023

Crisis nog niet voorbij

Het in Californië gevestigde LoanDepot staat volgens Kiyosaki op het punt om hun faillissement aan te vragen. Vorig jaar verloor de geldverstrekker een totaalbedrag van 610,40 miljoen dollar, ondanks dat het 6.100 man personeel ontsloeg.

De crisis – die mogelijk bij LoanDepot aan het volgende hoofdstuk begint – zal volgens hem niet eindigen bij de geldverstrekker. Een aantal banken staan naar zijn analyse al onder veel druk als gevolg van de renteverhogingen van de Federal Reserve.

“Meer banken staan op het punt om te breken. Het gerucht is dat LoanDepot op het punt van een faillissement staat. Regionale banken en hypotheekverstrekkers staan momenteel op springen. Wees voorzichtig en geloof niets wat President Biden, Federal Reserve voorzitter Jerome Powell en minister van financiën Janet Yellen zeggen. Denk voor jezelf”, zo is het advies van Kiyosaki.

Afgelopen week waarschuwde Kiyosaki nog voor een crash binnen de vastgoedsector. Daar is nog geen sprake van, maar wat niet is kan nog komen.

Erger dan 2008

Als het verhaal van Kiyosaki klopt, dan moet de crash die nu in de lucht hangt erger worden dan die van 2008. Volgens hem is het een goed idee voor investeerders om zich hierop voor te bereiden door onder andere edelmetalen en Bitcoin te kopen.

“De crisis van 2008 zal in het niet vallen bij die van 2023. In 2019 waren kantoorgebouwen in San Francisco hot. Maar in 2023 verloren diezelfde panden 70 procent van hun waarde. Wat zullen steden doen met die kantoorpanden? Huisvesting voor de daklozen. Koop goud, zilver en Bitcoin”, zo spreekt Kiyosaki.

Op het moment van schrijven tikt Bitcoin binnen op een koers van 26.795 dollar en staat het over de afgelopen 24 uur op een plus van 1,45 procent. Over de laatste zeven dagen staat er een plus van 2,74 procent in de boeken.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Robert Kiyosaki waarschuwt voor nieuwe Amerikaanse bankencrisis verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters