Robinhood voegt Grayscale’s Bitcoin en Ethereum Trust toe

Handelsplatform Robinhood zet steeds meer in op crypto. Het bedrijf heeft in de afgelopen maand een groot aantal cryptomunten toegevoegd en stelt nu ook nog eens twee andere crypto producten toe aan zijn aanbod.

Vanaf vandaag kunnen Robinhood-gebruikers namelijk investeren in de Grayscale Bitcoin Trust en Grayscale Ethereum Trust.

There’s two new ways to access crypto on @RobinhoodApp. You can start trading $GBTC and $ETHE today. https://t.co/n09aiEVhqEhttps://t.co/6tFrYCsmzx pic.twitter.com/AxKH7xZ0nS

— Grayscale (@Grayscale) May 6, 2022

Wat zijn de beleggingsproducten van Grayscale?

De Bitcoin Trust en de Ethereum Trust zijn beleggingsproducten die worden verhandeld als een aandeel. Hiermee kunnen beleggers blootstelling krijgen aan de prijs van Bitcoin en Ethereum, zonder de munten daadwerkelijk te hoeven kopen. Beleggingsmaatschappij Grayscale zorgt dan voor de bewaring van je tokens in ruil voor een vergoeding, en kopers krijgen dan een soort “aandeel” van Bitcoin of Ethereum.

Echter, hoewel de Bitcoin Trust en Ethereum Trust producten gebonden lijken te zijn aan de prijs van de onderliggende cryptocurrencies, handelen ze zelden voor dezelfde prijs. Er zit best een redelijk prijsverschil in. Een deel van de reden voor het prijsverschil zijn lange lock-up perioden dit kan dit de prijs op de open markt beïnvloeden.

Wellicht dat dit prijsverschil wel eens kan betekenen dat handelaren op Robinhood geïnteresseerd zijn in deze producten. Op dit moment verkoopt de Ethereum Trust namelijk met een korting van 26,18%. Bij Bitcoin is er een korting van 25,5%.

Robinhood zet vol in op cryptocurrencies

Sinds Robinhood eind maart een andere Crypto COO heeft gekregen, heeft het platform vol ingezet op cryptocurrencies. In april voegde het handelsplatform namelijk de cryptomunten Compound, Polygon, Shiba Inu en Solana toe aan haar aanbod. Daarmee biedt de app nu 11 cryptomunten aan, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Dogecoin, Ethereum, Ethereum Classic en Litecoin.

Een week eerder, op de Bitcoin 2022-conferentie, kondigde Robinhood ook al zijn voornemen aan om het Lightning Network te gebruiken voor het verzenden van snellere, goedkopere BTC-transacties. Tegelijkertijd onthulde het bedrijf ook dat gebruikers hun crypto-activa van Robinhood zouden kunnen verzenden naar andere wallets.

Cryptocurrency was een van de weinige lichtpuntjes voor het handelsplatform Robinhood, dat een omzetdaling van 18% rapporteerde in het eerste kwartaal van dit jaar en onlangs 9% van zijn personeel ontsloeg. De inkomsten van het bedrijf uit de handel in cryptomunten stegen echter van $48 miljoen naar $54 miljoen. Het is misschien dus niet zo gek dat het handelsplatform meer inzet op cryptocurrencies.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Robinhood voegt Grayscale’s Bitcoin en Ethereum Trust toe verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters