Rustig weekend of opleving naar 30.000 dollar voor Bitcoin?

De Bitcoin koers is momenteel even in wat rustiger vaarwater terechtgekomen en handelt momenteel op ongeveer 27.700 dollar. Het lijkt erop dat de markt dit weekend eindelijk even de tijd krijgt om op adem te komen en alle het macro-economische spektakel van de afgelopen periode te verwerken. “Het lijkt erop dat Bitcoin een beetje heen en weer blijft pingpongen rond de sluitingskoers van de CME”, aldus Daan Crypto Trades in zijn commentaar op Twitter.

$BTC Looking like a slow chop around the CME close price so far.

Not expecting too much to happen with BTC during the weekend after last week’s volatility.

Sign up to get up to a $7K bonus (Code: DaanCrypto) https://t.co/VZNADvrnZu pic.twitter.com/4SjzMCa8yk

— Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) March 25, 2023

Rustig weekend

Daan Crypto Trades verwacht een rustig weekendje voor Bitcoin en dat zal voor de meeste handelaren ook wel even lekker zijn. De afgelopen weken werden immers gekenmerkt door gigantische volatiliteit. Met de verwijzing naar CME doelt de handelaar op de CME Group Bitcoin futures-markt, die vaak een significant effect op de koers heeft.

Vaak zie je dat Bitcoin in de week na de sluiting van de futures het “gat” wat ontstaat dicht. Op het moment van schrijven hangt Bitcoin rond die sluitkoers van CME, waardoor er van volatiliteit vanuit die hoek even geen sprake lijkt. In een volgende publicatie schrijft Daan Crypto Trades over de liquiditeit in de orderboeken, die ook als steun of weerstand kan dienen voor de koers.

These #Bitcoin charts can look messy but it can be useful to mark out the potential liquidity area’s where stop losses may be positioned.

Breaking these levels could cause a little cascade into the next area.

We saw that on the way down already. pic.twitter.com/jM2LGrXnKj

— Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) March 25, 2023

“Deze grafieken van Bitcoin kunnen er soms wat rommelig uitzien, maar het kan zinvol zijn om potentiële gebieden van liquiditeit te vinden om te begrijpen waar de meeste stop losses gepositioneerd zijn. Het breken van die niveaus kan een kleine golfbeweging in de richting van een volgende zone opleveren. Dat hebben we op de weg naar beneden reeds gezien”, zo verwijst hij naar de prijsactie van de afgelopen dagen.

Aanval op de 30.000 dollar?

Zijn collega-analist Crypto Tony lijkt wat meer optimistisch op dit moment. Hij hoopt namelijk dat de bulls wat kracht kunnen verzamelen om mogelijk een aanval op de 30.000 dollar te openen, voordat Bitcoin aan een verdere correctie naar beneden begint. “Eén laatste push richting de 30.000 dollar op dit dalende volume alsjeblieft”, zo verzoekt Crypto Tony die bulls bij zijn update op Twitter.

$BTC / $USD – Update

One more push up on declining volume up to $30,000 please

I do expect a solid rejection from this area. With all the stuff going on, blasting through with one test just seems very unlikely 💯 pic.twitter.com/jeQMkUukhm

— Crypto Tony (@CryptoTony__) March 25, 2023

Rond de 30.000 dollar verwacht Crypto Tony overigens dat Bitcoin weer een tik omlaag krijgt, omdat het de bulls vaak niet lukt om dit soort zones in één keer te doorbreken. Het lagere volume en de beperkte volatiliteit die we op dit moment zien betekenen in ieder geval dat het aantal liquidaties wat zakt.

Op 25 maart zijn er voor ongeveer 5 miljoen dollar aan short- en longposities geliquideerd. Op 22 maart was dat nog heel anders, want op die datum werden er voor 120 miljoen dollar aan posities geliquideerd. Tot nu toe hebben we dus te maken met een rustig weekend en het zou de meeste handelaren niets verbazen als dat ook zo blijft.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Rustig weekend of opleving naar 30.000 dollar voor Bitcoin? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters