Sam Bankman-Fried leeft in gevangenis op pindakaas

FTX-oprichter Sam Bankman-Fried heeft het lastig in de gevangenis, want hij is veganistisch en moet het achter de tralies doen met een vleesdieet. Om zichzelf in leven te houden eet de gevallen ondernemer nu vooral pindakaas, terwijl hij ook hard door zijn medicijnvoorraad gaat. In dezelfde hoorzitting waarin Bankman-Fried zijn onschuld bepleitte voor de fraudezaken, vragen zijn advocaten om een betere behandeling voor hem in de gevangenis.

District Judge Kaplan, who is allowing Bankman-Fried to stay in the courthouse until 3 pm today with laptop and Internet (but has not allowed the same for other days – yet?) has referred the arraignment to the week’s duty Magistrate Judge, Sarah Netburn pic.twitter.com/oS7fRF8g20

— Inner City Press (@innercitypress) August 22, 2023

Brood, pindakaas en water

Vanwege een gebrek aan veganistische opties zou Bankman-Fried volgens zijn advocaten gedwongen zijn om een dieet van brood, pindakaas en water te nuttigen. De voormalig CEO van FTX weigert het “vleesdieet” te eten dat in de gevangenis geserveerd wordt.

Mark Cohen: They are serving him a flesh diet. He is only eating bread and water, and sometimes peanut butter. This is one of the most complex cases in this courthouse. This is outrageous and it needs to be remedied.
Judge Netburn: I will look into this, today

— Inner City Press (@innercitypress) August 22, 2023

Sinds Bankman-Fried in de gevangenis zit heeft hij zijn ADHD-medicatie ook niet meer gekregen. Nu is hij bang dat hij straks door zijn eigen voorraad heen is.

“Mijn cliënt neem Adderall… En net als veel andere mensen op de wereld volgt hij een vegan dieet. Hij heeft de afgelopen 11 dagen helemaal geen Adderall gekregen”, aldus advocaat Mark Cohen.

Op een menukaart uit 2020 van de gevangenis lijken inderdaad weinig vegan opties te staan en zien we dat Bankman-Fried mogelijk 3,15 dollar moet betalen voor zijn pindakaas.

Wanneer begint de rechtszaak?

Overigens moet Bankman-Fried nog even wachten op zijn rechtszaak. Die staat namelijk pas voor oktober op de planning. De kans is echter klein dat hij daar nog iets uit gaat halen. Het lijkt immers meer dan duidelijk dat hij grotendeels verantwoordelijk is voor de ellende die we rondom FTX zagen.

Wat dat betreft lijkt het vooral een kwestie van wennen aan het gevangenisleven voor Bankman-Fried. Er bestaat namelijk een kans dat hij levenslang het gevang in moet.

Hoewel dat een vreselijk vooruitzicht is, moeten we niet vergeten dat hij met de spaartegoeden van miljoenen mensen speelde. Hiermee heeft Bankman-Fried mogelijk vele levens verwoest of in ieder geval jaren en jaren van werk vernietigd.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Sam Bankman-Fried leeft in gevangenis op pindakaas verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters