Saylor: ‘MicroStrategy blijft Bitcoin kopen, zelfs bij goedkeuring Spot ETF’

MicroStrategy mede-oprichter Michael Saylor gelooft dat zijn firma een interessante optie voor Bitcoin-investeerders blijft, ondanks de mogelijke komst van een Spot Bitcoin ETF. Om die reden verwacht Saylor dat zijn MicroStrategy in de toekomst Bitcoin blijft kopen, ook als de concurrentie stijgt met een Spot ETF van bijvoorbeeld BlackRock.

In gesprek met Bloomberg noemt hij MicroStrategy een “supercar” terwijl een Spot Bitcoin ETF een “olietanker” zou zijn.

MicroStrategy als een supercar voor Bitcoin

In zijn interview met Bloomberg deelde Michael Saylor zijn visie over de impact van een Spot Bitcoin ETF op de aantrekkingskracht van MicroStrategy voor Bitcoin-investeerders. Volgens de mede-oprichter van het bedrijf blijft MicroStrategy een interessante partij voor investeerders, ondanks dat er met een Spot ETF van BlackRock misschien een veiligere optie op de markt is.

Consider a #Bitcoin Strategy. pic.twitter.com/MJcGxiVHop

— Michael Saylor⚡️ (@saylor) August 2, 2023

“Wij kunnen met een hefboom werken omdat we een bedrijf zijn, wat een ETF op zijn beurt niet kan; dat zijn wij als een plus voor het hele ecosysteem”, aldus een optimistische Saylor.

Hiermee doelt de bestuurder van MicroStrategy natuurlijk op de mogelijkheid om bepaalde vormen van financiering te realiseren, waarmee zij dan weer extra Bitcoin kunnen kopen.

Zo is MicroStrategy op dit moment bijvoorbeeld bezig met de potentiële verkoop van 750 miljoen dollar van zijn eigen aandelen om dat vervolgens weer in Bitcoin te investeren. “Wij zijn een uniek instrument; wij zijn de supercar, waar de Spot ETF een supertanker is”, zo gaat Saylor verder.

470 institutionele aandeelhouders

Dat MicroStrategy voor investeerders inderdaad een aantrekkelijke manier is om in Bitcoin te investeren blijkt uit het aantal institutionele aandeelhouders. In totaal heeft MicroStrategy volgens Fintel meer dan 470 institutionele aandeelhouders en een market cap van 5,3 miljard dollar.

Based on recent events and new information @ericbalchunas and I are officially increasing our spot #Bitcoin ETF approval odds to 65%. That’s from 50% a couple weeks ago and 1% a few months ago. pic.twitter.com/VBLG8EYfoP

— James Seyffart (@JSeyff) August 2, 2023

Volgens ETF-expert James Seffart is de kans op de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF nu ongeveer 65 procent; terwijl dat een paar maanden geleden nog 1 procent was.

Wat dat betreft kan MicroStrategy dus binnenkort op grote concurrentie rekenen in het Bitcoin-landschap, maar daar lijkt Michael Saylor zich vooralsnog weinig zorgen over te maken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Saylor: ‘MicroStrategy blijft Bitcoin kopen, zelfs bij goedkeuring Spot ETF’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters