SEC stelt Aanvraag Bitcoin ETF van Ark Invest uit

De aanvraag voor een nieuwe Bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF) door de grote Amerikaanse vermogensbeheerder Ark Invest is vertraagd. De aanvraag van de fonds, dat bekend is onder de naam ARK 21 Shares Bitcoin ETF, stond al lange tijd open. Op 11 augustus besloot de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvraag uit te stellen tot mogelijk 2024. 

Wat is Ark Invest?

Ark Invest is een gerenommeerd investeringsmanagementbureau dat voornamelijk belegt in innovatieve en snelgroeiende bedrijven. Al geruime tijd toont dit Amerikaanse bedrijf interesse in cryptocurrency. Ze investeren tevens in diverse cryptocurrency fondsen die worden beheerd door de digitale activabeheerder Grayscale.

Impact van ETF goedkeuring

Beleggers kijken al geruime tijd uit naar een Bitcoin ETF op de Amerikaanse beurs. Veel traditionele investeerders en financiële instellingen zijn terughoudend als het gaat om investeren in de cryptocurrency markt. Voor velen is het technisch beheren van crypto’s een uitdaging vanwege de benodigde expertise. Sommige organisaties beschouwen dit zelfs als een te groot risico voor hun portefeuille. Een Bitcoin ETF biedt beleggers echter de kans om via conventionele financiële kanalen alsnog in bitcoin te stappen.

Er zijn al diverse fondsen beschikbaar, maar het enthousiasme onder investeerders richt zich vooral op de lopende aanvragen voor een zogenaamde Spot ETF. Bij dit soort fondsen leidt elke aankoop ook daadwerkelijk tot een directe aankoop van bitcoin, wat een onmiddellijke invloed kan hebben op de koers.

Meerdere Bitcoin ETFs in de wacht

Naast Ark Invest hebben ook andere partijen Bitcoin ETF-aanvragen ingediend bij de SEC. BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft eveneens een aanvraag lopen. Deze onderneming staat bekend om haar succesvolle ETF-aanvragen. Andere prominente bedrijven zoals Invesco, Valkyrie, VanEck, Wisdom en Fidelity hebben ook hun aanvragen ingediend. Cathie Wood, de vooraanstaande CEO van Ark Invest, gaf in een gesprek met Bloomberg te kennen dat zij verwacht dat de SEC meerdere Bitcoin ETFs gelijktijdig zal goedkeuren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht SEC stelt Aanvraag Bitcoin ETF van Ark Invest uit verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters